Orbán Viktor > Kossuth Lajos, Széchenyi István, Petőfi Sándor

elmebaj
2017 július 19., 16:23
comments 335
  1. Orbán Viktor 18,2 %
  2. Kossuth Lajos 15,5 %
  3. Széchenyi István 11,8 %
  4. Petőfi Sándor 9,5 %
  5. Áder János 6,6 %

Mi ez?

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet felmérésének az eredménye, amit Bali János, az intézet igazgatója ismertetett a Tusnádfürdőn megrendezett Bálványosi Szabadegyetemen – tájékoztat az Index. A felmérést "a magyar társadalom körében" készítették, és arra vártak választ:

melyik történelmi vagy ma is élő személy képviseli a legjobban a magyar nemzetet?

A válaszadók három személyt jelölhettek meg, és Szent Istvántól Hosszú Katinkáig sokféle válasz érkezett. De a fenti az élmezőny.

"Ezt nem mi mondjuk, hanem a magyarok"

– mondta Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

"Ugyanebből a kutatásból derült ki az is, hogy a magyarok megítélése szerint mely kormányok tették a legtöbbet a határon túliakért. Az első és második Orbán-kormányt csak egy kabinet tudta megelőzni: a jelenleg is kormányzó harmadik Orbán-kormány. Az utolsó helyen az első Gyurcsány-kormány végzett hajszállal lemaradva az utolsó előtti második Gyurcsány-kormánytól" – írja az Index.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, ahol ilyen nívós kutatások készülnek, a 2016-os költségvetés szerint évi egymilliárd forint támogatásból működik, bérekre közel hétszázmilliót költenek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.