Orbán Viktor > Kossuth Lajos, Széchenyi István, Petőfi Sándor

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
  1. Orbán Viktor 18,2 %
  2. Kossuth Lajos 15,5 %
  3. Széchenyi István 11,8 %
  4. Petőfi Sándor 9,5 %
  5. Áder János 6,6 %

Mi ez?

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet felmérésének az eredménye, amit Bali János, az intézet igazgatója ismertetett a Tusnádfürdőn megrendezett Bálványosi Szabadegyetemen – tájékoztat az Index. A felmérést "a magyar társadalom körében" készítették, és arra vártak választ:

melyik történelmi vagy ma is élő személy képviseli a legjobban a magyar nemzetet?

A válaszadók három személyt jelölhettek meg, és Szent Istvántól Hosszú Katinkáig sokféle válasz érkezett. De a fenti az élmezőny.

"Ezt nem mi mondjuk, hanem a magyarok"

– mondta Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

"Ugyanebből a kutatásból derült ki az is, hogy a magyarok megítélése szerint mely kormányok tették a legtöbbet a határon túliakért. Az első és második Orbán-kormányt csak egy kabinet tudta megelőzni: a jelenleg is kormányzó harmadik Orbán-kormány. Az utolsó helyen az első Gyurcsány-kormány végzett hajszállal lemaradva az utolsó előtti második Gyurcsány-kormánytól" – írja az Index.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet, ahol ilyen nívós kutatások készülnek, a 2016-os költségvetés szerint évi egymilliárd forint támogatásból működik, bérekre közel hétszázmilliót költenek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.