Szijjártó: Netanjahu kiállása Magyarország mellett egyértelmű cáfolata az országot ért hazug és bántó antiszemita vádaknak

politika
2017 július 19., 06:00
comments 141

Az M1 reggeli műsorában jelentette ki Szijjártó Péter, hogy  "Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kiállása Magyarország mellett egyértelmű cáfolata az országot ért hazug és bántó antiszemita vádaknak." A külügyminiszter szerint 

Magyarország az egyik olyan európai állam, amely a legtöbbet tette az antiszemitizmus elleni küzdelem sikeréért. 

Szijjártó szerint az izraeli miniszterelnök látogatása politikai és gazdasági téren is új dimenziókat nyit. Példaként említette a már megszületett autóipari megállapodást. 

"Politikailag azért fontos a látogatás, mert Magyarország mindig is azt szorgalmazta, hogy az Európai Unió kiegyensúlyozott, politikailag korrekt hozzáállást alakítson ki Izraellel szemben,"

tette hozzá. Netanjahu  szerdán találkozik a visegrádi csoport vezetőivel. A megbeszélésen szó lesz energetikai kérdésekről, az EU és Izrael kapcsolatáról, a közel-keleti békefolyamatról, valamint a migrációról is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.