9 ukrán katona halt meg egy nap alatt a kelet-ukrajnai fronton

Több 444 videó?
Szeretném

A tűzszünet ellenére folytatódnak a harcok a Donyec-medencében, Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivőjének csütörtöki jelentése szerint az elmúlt napon 9 katona halt meg az ukrán fegyveres erők és az Oroszország által támogatott szeparatisták közötti összecsapásokban.

Liszenko rövid sajtótájékoztatóján elmondta, hogy:

  • 4 ukrán katona a Donyecktől kb. 30 kilométerre nyugatra fekvő Krasznohorivka települést ért tüzérségi támadásban vesztette életét, rajtuk kívül két katona megsebesült. Liszenko elmondása szerint a szakadárok a támadás során a minszki egyezményekben tiltott 122 mm-es kaliberű aknavetőket és Grad rakéta-sorozatvetőket vetettek be. 
  • 1 katona a Donyecktől kb. 50 kilométerre északra található Novhorodszke település elleni, szintén tüzérségi támadásban lelte halálát.
  • Szerdán egy robbanószerkezet lépett működésbe ukrán katonák mellett, a robbanásban 3-an meghaltak, és hárman megsebesültek.
  • Szintén szerdán 1 ukrán katona a Krasznohorivkához közeli Marinka településén vesztette életét egy tüzérségi támadásban.

Dacára annak, hogy a szemben álló felek idén június 24-én megállapodtak abban, hogy az aratások idejére, június 24-től augusztus 31-ig fegyverszünetet léptetnek életbe, mindkét oldal szinte naponta számol be újabb tüzérségi támadásokról és kisebb összecsapásokról.

Ivan Rusznak, az ukrán védelmi miniszter első helyettese július elején arról számolt be, hogy több mint 2700 ukrán katona halt meg a három éve tartó kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban. (MTI)