Mihály egy napernyővel és egy műanyag vödörrel próbálja megakadályozni, hogy felrobbanjon a kertjében talált bomba

háború
2017 július 20., 03:24

Éppen ástam a kertben, a garázst akarom lebetonozni, amikor harminc centiméter mélyen rátaláltam a bombára. Csákánnyal kifordítottam a földből, majd értesítettem a rendőrséget” - számolt be a kalandjáról a mosonmagyaróvári Mihály a Borsnak.

A kiérkező rendőrök azonban közölték, hogy a tűzszerészek 30 napok belül jönnek ki, ezért addig együtt kell élniük a második világháborús bombával. Azt mondták, ha közterületen találta volna a bombát, hamarabb intézkednének, de mivel magánterületen van, neki kell vigyáznia rá. Figyelmeztették, hogy nem viheti sehova, mert az bűncselekmény lenne.

Mihály ezt nevetségesnek tartotta, hiszen itt él a családjával. 

Azért a biztonság kedvéért a robbanószert letakarta egy műanyag vödörrel meg egy kartonnal, és odaállított egy napernyőt, hogy ne süsse a nap.

A bombának hiányzik a csúcsrésze, de a gomb, amivel működésbe lehet hozni, tisztán látszódik. 

A Honvédelmi Minisztérium a lapnak elmondta, hogy a gyakorlatban a tűzszerészek a bejelentés utáni 1-2 napban elszállítják a robbanószerkezetet. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.