Szabadon engedték a miniszoknyában sétáló szaúdi nőt

Hétvégén került fel a Snapchatre egy videó, amin miniszoknyában, és ujjatlan, a hasát szabadon hagyó felsőben sétált egy nő Rijádtól északra lévő műemlék erődben Szaúd-Arábiában. A videóból nagy felháborodás lett, a rendőrség nagy erőkkel indult a keresésére, a sztorit az egész világsajtó felkapta. 

Végül sikerült elkapniuk, a Reuters információi szerint viszont végül vádemelés nélkül szabadon is engedték. A nő a beszámolók szerint azt mondta a hatóságoknak, hogy a felvétel a tudtán kívül került fel a Snapchatre. 

Az eset körüli felháborodást jelzi, hogy az ügyészség felmentő nyilatkozatát a szaúdi külkapcsolatokat kezelő kommunikációs részleg is kiadta. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.