Elkapták a rendőrök a szaúdi nőt, aki miniszoknyában mert sétálni

Írtunk mi is arról, hogy a szaúdi rendőrség nagy erőkkel kereste azt a fiatal nőt, aki a hétvégén feltöltött a Snapchatre egy videót, amin miniszoknyában, és ujjatlan, a hasát szabadon hagyó felsőben sétált egy Rijádtól északra lévő műemlék erődben.

Az izraeli Haaretz most a szaúdi állami tévécsatornákra hivatkozva arról ír, hogy a rendőrség végül őrizetbe vette és kihallgatta a nőt. A fővárosában fogták el kedden, majd átadták az ügyészségnek. 

A konzervatív királyságban nagyon szigorú öltözködési szabályok vannak érvényben, és a nők helyzete eleve a középkort idézi. A Snapchaten megosztott videóból ezért komoly viták nőttek ki az országban meglehetősen népszerű közösségi oldalakon. 

A viták hátterében az is áll, hogy Szaúd-Arábia lakosságának több mint fele 25 évnél fiatalabb, és az ország leendő uralkodója, Mohammed bin Salman herceg is utalt már arra, hogy nagyobb nyitottságra lenne szükség a szórakozás terén. De ennek ellenére a szigorú nemi szegregációs szabályok és egyéb nőket sújtó megszorítások érvényben maradtak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.