Elkapták a rendőrök a szaúdi nőt, aki miniszoknyában mert sétálni

külföld
2017 július 18., 18:27
comments 210

Írtunk mi is arról, hogy a szaúdi rendőrség nagy erőkkel kereste azt a fiatal nőt, aki a hétvégén feltöltött a Snapchatre egy videót, amin miniszoknyában, és ujjatlan, a hasát szabadon hagyó felsőben sétált egy Rijádtól északra lévő műemlék erődben.

Az izraeli Haaretz most a szaúdi állami tévécsatornákra hivatkozva arról ír, hogy a rendőrség végül őrizetbe vette és kihallgatta a nőt. A fővárosában fogták el kedden, majd átadták az ügyészségnek. 

A konzervatív királyságban nagyon szigorú öltözködési szabályok vannak érvényben, és a nők helyzete eleve a középkort idézi. A Snapchaten megosztott videóból ezért komoly viták nőttek ki az országban meglehetősen népszerű közösségi oldalakon. 

A viták hátterében az is áll, hogy Szaúd-Arábia lakosságának több mint fele 25 évnél fiatalabb, és az ország leendő uralkodója, Mohammed bin Salman herceg is utalt már arra, hogy nagyobb nyitottságra lenne szükség a szórakozás terén. De ennek ellenére a szigorú nemi szegregációs szabályok és egyéb nőket sújtó megszorítások érvényben maradtak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt