Trump fia jövő héten áll a szenátus hírszerzési bizottsága elé

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Donald Trump amerikai elnök fiát, ifjabb Donald Trumpot, Jared Kushnert, az elnök vejét és Paul Manafortot, Trump korábbi, orosz kapcsolatai miatt távozni kényszerült kampányfőnökét is meghallgatják a jövő héten az amerikai szenátus bizottságai - tudatta helyi idő szerint szerdán a szenátus.

Manafortot és ifjabb Donald Trumpot a hírszerzési bizottság fogja meghallgatni. Kushnernek pedig, aki Trump egyik legközelebbi tanácsadója, az igazságügyi bizottság előtt kell megjelennie hétfőn.

A bizottság annak a találkozónak a történéseit igyekszik kideríteni, amelyről a múlt héten láttak napvilágot részletek.

Ifjabb Donald Trump múlt hét kedden maga osztotta meg azt a levelezést, amely szerint egy brit ismerőse a tavalyi elnökválasztási kampány idején azzal kereste meg, hogy egy orosz ügyész, az orosz kormány támogatásának részeként, terhelő adatokat tudna átadni Trump kampánystábjának Hillary Clintonról, a Demokrata Párt akkori elnökjelöltjéről. A találkozón a republikánus elnökjelölt Trump fia mellett Kushner és Manafort is részt vett.

Az érintett orosz jogász, Natalja Veszelnyickaja szerdán tudatta, hogy áll az amerikai törvényhozás rendelkezésére, "ha hallani szeretnék a valódi történetet". (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.