Előzetesben marad a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

A Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki nem nyilvános ülésen újabb 3 hónappal hosszabbította meg annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. szeptember 24-én a budapesti Teréz körút belvárosi járdaszakaszán robbantott, így az ott járőrszolgálatot teljesítő két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság a kényszerintézkedést a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyével indokolta. A gyanúsított védője az előzetes letartóztatás megszüntetését és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását kérte, de a bíróság erre nem látott lehetőséget, mondván:

„annak ellenére, hogy a gyanúsított az eljárás korábbi szakaszában beismerő vallomást tett, ugyanakkor őszinte megbánást nem tanúsít, magatartása együttműködőnek nem tekinthető, az eljárással kapcsolatosan az érdektelenségét hangoztatja”,

emiatt a gyanúsítottól önkéntes jogkövetés a házi őrizet elrendelése esetén nem várható – közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

P. Lászlót vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én.Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Az előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb október 21-ig tart. (MTI)