Kósa: Igen, Putyint indítjuk majd a XIII.kerületben a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként

POLITIKA
2017 július 21., 16:24
comments 171

„Én is szeretném már tudni, hogy ki lesz a Fidesz-KDNP kihívója a tavaszi választásokon” – mondta Kósa Lajos a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pénteki panelbeszélgetésén. A kormánypárt frakcióvezetője szerint 

„a komolyan vehető ellenzék hiánya miatt lesz brutális, kemény és zaklatott”

a kampány. Szerinte az ellenzéki pártok élet-halál kérdésnek fogják fel a választást, ezért nem lesznek gátlásaik, mindent megengednek majd maguknak. Az ország számára sorsdöntő lesz az országgyűlési választás, Kósa szerint azért, mert minden választás sorsdöntő. 

„Jövőre arról kell dönteni, maradjunk-e meg a magyarok országának, ahol a magyarok érdekei a legfontosabbak, és egyúttal európai országnak, de nem csak földrajzi értelemben”

– jelentette ki Kósa. Beszélgetőtársa, Harrach Péter szerint egy eszmei verseny zajlik, a nyílt társadalom és a keresztény szellemiség között kell dönteni a választóknak. 

„Ha a nemzetellenes és egyházellenes nyílt társadalom politika nyer, akkor Magyarországon megjelenik egy másik kultúra”

– mondta frakcióvezető. Kósa szerint ha nem nyer a Fidesz-KDNP, akkor sincs világvége, „nem lesz tömeges érfelvágás”. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Nem tart attól, hogy a Fidesz elkövethetne olyan hibát, mint 2002-ben, amikor biztosra vette a győzelmét, és elauldta a kampányt. Most ilyen veszély nem fenyeget, és ez szerinte az ellenzéknek köszönhető. 

„Az ellenzéki pártok abban versenyeznek, hogy ki tud durvábbat mondani a kormányra. Ennek a jótékony hatása, a szavazótáborok nem tudnak lankadni.”

Példaként hozta, hogy a Jobbik plakátkampánya utáni méréseik azt mutatják, hogy azok semmit sem hoztak a hirdető pártnak, viszont a fideszesek megbotránkoztak és elkötelezettebbé válltak. 

„A Jobbiknál amúgy azt tartják, hogy márciusban előjön a főnök, Simicska és olyan információkat dob be, hogy a Fidesznek vége.”

Kósa szerint ez „hiú ábránd, egy hülyeség, csodafegyver nincs,” senkinek sem fog csak úgy az ölébe hullani a választási győzelem. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

A Fidesz továbbra is a személyes megkeresésben hisz, a frakcióvezető ismét a méréseikre hivatkozott, amik azt mutatták, hogy hétszer-tízszer kell találkoznia a választóknak egy témával, üzenettel, hogy meg tudják jegyezni azt. Arra a moderátori kérdésre, hogy mit válaszolnak a kormány túlzott oroszbarát politikáját kritizáló ellenzéki szólamokra, Kósa úgy reagált, hogy

„egy ideje azt csinálom, hogy ha hülyeséget kérdeznek, még nagyobb hülyeséggel válaszolok. Igen, Putyinnal jóban vagyunk, a XIII. kerületben fogjuk indítani a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként”.

Szerinte ezek a pletykák a politikai bulvárnak köszönhetőek, amikkel a Fidesz nem él, mert

„egyetlen magyar sajtóterméket sem szerkesztenek pártirodából”.

Keverték már őt is korrupciós-és szexbotrányba, mindenkit beperelt és nyert. Az egyik ilyen ügyben érintett Harrach hozzátette, hogy

„engem szexbotránnyal vádolni, inkább elismerés, mint rágalom”.

A beszélgetés végén a hallgatóságból egy debreceni fidelitasos lány tette fel a délután legkényelmetlenebb kérdését: 

„tökön rúgjuk magunkat, hogy a pártunk tovább védi a korrupcióval vádolt képviselőket. Mengyi Rolandot miért nem zárták még ki?”

Nem zárhatnak ki mindenkit, akit valaha korrupciós váddal illettek a Fideszből, mondta Kósa. Szerinte egyszerű a Fidesz képlete: ha bíróság bármelyik kimondja, hogy bűnös, lépnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt