Mészáros Lőrinc megvette a szekszárdi fideszesekhez kötődő minden lében kanál befektetési céget

Egy rejtély volt mindig is a Status Capital Zrt., aminek vezetői a szekszárdi Fidesz közelében voltak, és a cég valahogyan tulajdonos lett a Buda-Cash csalással vádolt vezetőinek gazdasági érdekeltségeit összefogó Opimus Nyrt-ben. (A cég 8,4 százaléka az övék.) Közben az Opimus nagy része – offshore közreműködéssel – Mészáros Lőrincnél és üzlettársánál, Jászai Gellértnél kötött ki, most pedig újabb fejlemény van.

Egy tőzsdei bejelentésből derült ki, hogy

a Status Capital 75,33 százalékát megveszi Mészáros Lőrinc, a maradék 24,67 százalékot pedig az Opimus

(igen, az Opimus megveszi a saját, 8,4 százalékos tulajdonosának a negyedét). Mészáros már vásárolt közvetlenül a Status Capitaltól is, egy mezőgazdasági céget, a Murátó / Hidashátit, ami az első Orbán-kormány által privatizált tizenkét gazdaság egyike volt.

A Status Capital pedig indít egy saját magántőkealapot is, 6,5 milliárd forint jegyzett tőkével, Status MPE Magántőkealap néven. Az ilyen fajta magántőkealapok arra jók, hogy a tulajdonosukat ne kelljen sehol nyilvánosságra hozni. Hogy ezzel a pénzügyi tűzerővel mit fognak csinálni, arról csak találgathatunk, mint amikor azt latolgatta mindenki, hogy mit fognak csinálni az Opimus Press Kft-vel (az abba a cégbe összevont milliárdokból a Mediaworks-öt és a vidéki lapokat vették meg).

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.