Mészáros Lőrinc megvette a szekszárdi fideszesekhez kötődő minden lében kanál befektetési céget

2017 július 21., péntek 11:20
43

Egy rejtély volt mindig is a Status Capital Zrt., aminek vezetői a szekszárdi Fidesz közelében voltak, és a cég valahogyan tulajdonos lett a Buda-Cash csalással vádolt vezetőinek gazdasági érdekeltségeit összefogó Opimus Nyrt-ben. (A cég 8,4 százaléka az övék.) Közben az Opimus nagy része – offshore közreműködéssel – Mészáros Lőrincnél és üzlettársánál, Jászai Gellértnél kötött ki, most pedig újabb fejlemény van.

Egy tőzsdei bejelentésből derült ki, hogy

a Status Capital 75,33 százalékát megveszi Mészáros Lőrinc, a maradék 24,67 százalékot pedig az Opimus

(igen, az Opimus megveszi a saját, 8,4 százalékos tulajdonosának a negyedét). Mészáros már vásárolt közvetlenül a Status Capitaltól is, egy mezőgazdasági céget, a Murátó / Hidashátit, ami az első Orbán-kormány által privatizált tizenkét gazdaság egyike volt.

A Status Capital pedig indít egy saját magántőkealapot is, 6,5 milliárd forint jegyzett tőkével, Status MPE Magántőkealap néven. Az ilyen fajta magántőkealapok arra jók, hogy a tulajdonosukat ne kelljen sehol nyilvánosságra hozni. Hogy ezzel a pénzügyi tűzerővel mit fognak csinálni, arról csak találgathatunk, mint amikor azt latolgatta mindenki, hogy mit fognak csinálni az Opimus Press Kft-vel (az abba a cégbe összevont milliárdokból a Mediaworks-öt és a vidéki lapokat vették meg).

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt