Román bankot vesz az OTP

gazdaság
2017 július 21., 12:05
comments 14

Az OTP Bank megveszi a National Bank of Greece (NBG) görög kereskedelmi banktól romániai érdekeltségét, a Banca Romaneasca pénzintézetet, írja athéni forrásaira hivatkozva a Reuters.   

A hírügynökség úgy tudja, hogy folyamatban van az üzlet, és az NBG romániai érdekeltségét az OTP veszi meg.

Az OTP vezetői már korábban is jelezték, hogy a régiós szerepének az erősítése céljából érdekli a bankot a Romaneasca, de más kereskedelmi bank megvásárlása is a környező országokban. 

Az NBG, a legnagyobb görög kereskedelmi bank vezérigazgatója ebben a hónapban korábban beszélt arról, hogy a bank szerkezeti átalakításáról EU-val létrejött megállapodás értelmében megválik balkáni, közöttük romániai, szerbiai, albániai és ciprusi érdekeltségeitől. 

Az OTP nem kommentálta a Reuters értesüléseit. Egy piaci elemző szerint az OTP ezzel 3,6 százalékos piaci részesedést szerezhet Romániában, ami közelít a vezetés által kijelölt 5 százalékhoz. (Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.