Nagyszerű úszással bronzérmes a férfi 4X100-as gyorsváltó

Új országos csúccsal és az ötödik legjobb idővel jutott be a döntőbe vasárnap délelőtt a férfi 4X100 méteres gyorsváltó. Korábban magyar 4X100-as gyorsváltó még soha nem jutott döntőbe nagy világversenyen. De a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd felállásban versenyző csapat még erre is rá tudtak tenni egy lapáttal. 

A férfi 4x100-as gyorsváltó a bronzéremmel. Balról jobbra: Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A magyar csapat nagyon jól indult, Kozma még másodikként váltott, majd óriási küzdelem indult be a középmezőnyben, miközben az USA és Brazília elhúzott kicsit. A végén Bohus úszásával sikerült elcsípni a harmadik helyet, óriási eredményt elérve, saját korábbi rekordjukat is megdöntve, ráadásul behúzva a világbajnokság első magyar érmét. 

A magyar váltó 3:11.99-cel zárt, az Egyesült Államok 3:10.06-tal lett aranyérmes, az ezüstöt Brazília 3:10.34-es eredménnyel nyerte meg. 

A 4x100 gyorsváltó győztese: az Egyesült Államok csapata. Illetve a csapat háromnegyede.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A verseny után Németh Nándor arról beszélt, hogy az eredeti tervük a döntőbe jutás volt, ehhez képest most szavakat is alig találtak. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.