Nagyszerű úszással bronzérmes a férfi 4X100-as gyorsváltó

Új országos csúccsal és az ötödik legjobb idővel jutott be a döntőbe vasárnap délelőtt a férfi 4X100 méteres gyorsváltó. Korábban magyar 4X100-as gyorsváltó még soha nem jutott döntőbe nagy világversenyen. De a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd felállásban versenyző csapat még erre is rá tudtak tenni egy lapáttal. 

A férfi 4x100-as gyorsváltó a bronzéremmel. Balról jobbra: Németh Nándor, Kozma Dominik, Bohus Richárd és Holoda Péter.Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A magyar csapat nagyon jól indult, Kozma még másodikként váltott, majd óriási küzdelem indult be a középmezőnyben, miközben az USA és Brazília elhúzott kicsit. A végén Bohus úszásával sikerült elcsípni a harmadik helyet, óriási eredményt elérve, saját korábbi rekordjukat is megdöntve, ráadásul behúzva a világbajnokság első magyar érmét. 

A magyar váltó 3:11.99-cel zárt, az Egyesült Államok 3:10.06-tal lett aranyérmes, az ezüstöt Brazília 3:10.34-es eredménnyel nyerte meg. 

A 4x100 gyorsváltó győztese: az Egyesült Államok csapata. Illetve a csapat háromnegyede.Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A verseny után Németh Nándor arról beszélt, hogy az eredeti tervük a döntőbe jutás volt, ehhez képest most szavakat is alig találtak. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.