Régi Twitter-posztjainak törlésével kezdte munkáját Trump új kommunikációs igazgatója

külföld
2017 július 23., 17:51
comments 52

Egy ismert Wall Street-i pénzügyi szereplő váltja Sean Spicert az amerikai elnök kommunikációs stábjának élén. Anthony Scaramucci vasárnap arról beszélt, hogy egyik első dolga lesz, hogy véget vessen az elnök körüli szivárogtatásoknak. Mint mondta, kész drasztikus lépéseket is tenni, hogy ezt elérje. 

Anthony Scaramucci
photo_camera Fotó: RON SACHS/Picture-Alliance/AFP

Korábban Spicer egyszerre töltötte be a kommunikációs igazgatói posztot és tartotta a sajtótájékoztatókat, Scaramucci igazgatónak érkezik, a sajtóügyeket Spicer eddigi helyettese, Sarah Sanders viszi majd. 

Scaramuccinak már első nap lesz majd munkája, mivel újra botrány van Trump körül: a Washington Post információi szerint Trump jogi csapata azt vizsgálta meg, hogy Trump hogyan adhatna kegyelmet a köréhez tartozó, különféle botrányokba keveredett személyeknek, illetve saját magának is. 

Trump válaszul Twitteren arról írt, hogy a kormány elleni szivárogtatás bűncselekmény, és hogy teljes hatalmában áll megkegyelmezni. Scaramucci szerint Trump csak a szivárogtatással kapcsolatos kérdésekben értette a korlátlan kegyelem lehetőségét. 

Scaramucci azzal kezdte amúgy a munkáját, hogy jó néhány korábbi Twitter-posztját törölte, melyekben olyan dolgok mellett állt ki, melyek nem nagyon férnek össze a Trump-kormány politikájával, például lépéseket sürgetett a klímaváltozás miatt, elképesztően kompetens jelöltnek tartotta Hillary Clintont, ellenségnek látta Putyint, ellenzi a halálbüntetést, támogatja a melegházasságot. De posztolt például arról is, hogy a falak soha nem működnek, és hogy a muszlim emberek döntő többsége a béke vallásának látja az iszlámot, és békés, virágzó demokráciában akarnak élni. 

link Forrás

Scaramucci annyit írt a törlésekről a Twitterén, hogy a korábbi nézetei megváltoztak, és nem kéne, hogy ez terelje el a figyelmet. 

Egy 2015-ös interjúban amúgy anti-amerikainak nevezte Trumpot, és bírálta a nőkkel szembeni viselkedését is. 

link Forrás

Vasárnap egy tévéműsorban kérdezték erről is, elmondta, hogy Trump ha nézi most a műsort, szeretne ötvenedik alkalommal is bocsánatot kérni a szavaiért. (Reuters, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.