Akár több tősgyökeres magyar fa is az év szlovák fája lehet

természet
2017 július 24., 13:31

A Felvidék magyarlakta részein él három fa aközül a tucat közül, amire szavazni lehet az Év Fája választáson. Pozbai, jókai és a zselízi fákról van szó, sorrendben egy csertölgyről, egy keleti platánról és egy tölgyről. Utóbbi annyira magyar, hogy még Esterházy-kötődése is van: Esterházy János Károly ültette egyik gyermeke születésének tiszteletére.

photo_camera A pozbai csertölgy, a jókai keleti platán és a zselízi kastélypark tölgyfája.
A neten lehet szavazni az év fájáról, a voksolásnak komoly tétje van a fák szempontjából: amelyik dobogós helyen végez, kezelést kap és a környékét is rendezik.

ITT lehet szavazni!

(Aki nem nemzetellenes szlovákbarátként kíván szavazni, annak szlovák nevén csakis Pozba, Jelke és Zeliezovce fái jöhetnek szóba. Érdekes, hogy egyetlen fenyő jellegű fa nincs a jelöltek között. UPDATE: ez utóbbi megjegyzés fake news volt, mert ez a fa igenis fenyőjellegű.) (Felvidék.ma)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.