Akár több tősgyökeres magyar fa is az év szlovák fája lehet

A Felvidék magyarlakta részein él három fa aközül a tucat közül, amire szavazni lehet az Év Fája választáson. Pozbai, jókai és a zselízi fákról van szó, sorrendben egy csertölgyről, egy keleti platánról és egy tölgyről. Utóbbi annyira magyar, hogy még Esterházy-kötődése is van: Esterházy János Károly ültette egyik gyermeke születésének tiszteletére.

A pozbai csertölgy, a jókai keleti platán és a zselízi kastélypark tölgyfája.
A neten lehet szavazni az év fájáról, a voksolásnak komoly tétje van a fák szempontjából: amelyik dobogós helyen végez, kezelést kap és a környékét is rendezik.

ITT lehet szavazni!

(Aki nem nemzetellenes szlovákbarátként kíván szavazni, annak szlovák nevén csakis Pozba, Jelke és Zeliezovce fái jöhetnek szóba. Érdekes, hogy egyetlen fenyő jellegű fa nincs a jelöltek között. UPDATE: ez utóbbi megjegyzés fake news volt, mert ez a fa igenis fenyőjellegű.) (Felvidék.ma)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.