Az azeri elnök ingyen lakásokkal mondott köszönetet a kormánybarát újságíróknak a kitartó munkájukért

Ilham Aliyev elnökFotó: Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto

Azerbajdzsánban szombaton ünnepelték az Újságírók napját, és ennek alkalmából az azeri kormány 255 újságírónak ajándékozott ingyen lakásokat. Nem ez az első alkalom, hogy állami ingatlanokkal lepik meg az újságírókat, 2013-ban adták át az első újságíróknak épített blokkot 156 nagy értékű lakással az arra érdemeseknek. 

A Bakuban tartott ünnepségen Ilham Aliyev elnök arról beszélt, hogy az újságírók az ő segítői. Kiemelte, hogy az újságírók nagyon fontos szerepet játszanak az ország fejlődésében, és ő mindig is igyekezett támogatni az újságírókat, amit a neki épített lakóblokkok is igazolnak. Egyúttal bejelentette a harmadik újságírói lakóblokk építését is. 

Ugyanakkor Khadija Ismayil azeri oknyomozó újságíró azokat méltatta, akik nem fogadták el a lakásokat, mert szerinte az egyenlő a vesztegetéssel.

A Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet 180-as listáján Azerbajdzsán a 162. helyet kapta sajtószabadság szempontjából. (Azernews/BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.