Az azeri elnök ingyen lakásokkal mondott köszönetet a kormánybarát újságíróknak a kitartó munkájukért

külföld
2017 július 24., 19:15
comments 60
Ilham Aliyev elnök
photo_camera Ilham Aliyev elnök Fotó: Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto

Azerbajdzsánban szombaton ünnepelték az Újságírók napját, és ennek alkalmából az azeri kormány 255 újságírónak ajándékozott ingyen lakásokat. Nem ez az első alkalom, hogy állami ingatlanokkal lepik meg az újságírókat, 2013-ban adták át az első újságíróknak épített blokkot 156 nagy értékű lakással az arra érdemeseknek. 

A Bakuban tartott ünnepségen Ilham Aliyev elnök arról beszélt, hogy az újságírók az ő segítői. Kiemelte, hogy az újságírók nagyon fontos szerepet játszanak az ország fejlődésében, és ő mindig is igyekezett támogatni az újságírókat, amit a neki épített lakóblokkok is igazolnak. Egyúttal bejelentette a harmadik újságírói lakóblokk építését is. 

Ugyanakkor Khadija Ismayil azeri oknyomozó újságíró azokat méltatta, akik nem fogadták el a lakásokat, mert szerinte az egyenlő a vesztegetéssel.

A Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet 180-as listáján Azerbajdzsán a 162. helyet kapta sajtószabadság szempontjából. (Azernews/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.