Az egész országban másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki a vihar miatt

időjárás
2017 július 24., 09:36

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is az egész országban másodfokúra emelte a figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzésben azt írták, először nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok, de napközben délnyugat felől északkelet felé haladva több hullámban is várhatók zivatarok, vagy akár zivatarrendszerek. Ezeket sok helyen felhőszakadás (30-60 mm csapadék), helyenként nagy méretű (2-4 cm átmérőjű) jég és károkozó (70-90, esetleg 90-100 km/órás) szélroham kísérheti. A heves zivatarok kockázata a Dunántúl keleti felén, Duna-Tisza közén a legjelentősebb. Legkésőbb a keleti, délkeleti országrészben várhatók zivatarok, éjjel a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében viharossá fokozódik a szél.

Keddre virradóra és napközben az ország keleti felén, főleg a Tiszántúlon lehet még intenzív záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra számítani.

Ezzel együtt ma még az ország nagyobbik, délkeleti felén 25, 26 fok körüli, főleg a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön 27 fok feletti középhőmérséklet várható. A hőség miatt Békés és Csongrád megyében továbbra is másodfokú Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az előrejelzés szerint a csúcshőmérséklet általában 30-35 fok között várható, de északnyugaton ennél akár több fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 19-24 fok közé hűl le a levegő. Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 22-27 fok között alakul. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.