Ma egészen délelőtt fél 11-ig kellett várni az első Mészáros Lőrinc-bevásárlásra

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Mészáros Lőrinc és állítólagos üzlettársainak folyamatosan terjeszkedő és napról napra egyre átláthatatlanabbá váló tőzsdei birodalma újabb zsákmányt ejtett. Ezúttal az Opimus Nyrt. és a (Mészáros Lőrinc és az Opimus tulajdonában álló) Status Capital Zrt. vásárolja meg

a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt. 49,57 százalékos részvénycsomagját.

Ez a cég 2016 áprilisig az akkoriban Spéder Zoltán környékére bekötött TE-Bit Zrt. tulajdonában volt, és arról volt híres a takarékszövetkezetek körében, hogy drágán kellett tőlük informatikai szolgáltatásokat beszerezni. Külön mérgesek voltak rá, mert akkor még Dom-P volt a cég neve, ami a legdrágább pezsgőre, a Dom Perignonra utal.

Aztán átnevezték Takarékinfóra, megjelent benne Mészáros Lőrinc cégügyi előkóstolója, Csík Zoltán, hogy még egy közbeiktatott lépcső után most rendesen Mészáros Lőrinchez kerüljön. A cég fele megmaradt egy AB Banksoft Plus nevű cégnél.

Azt nem tudni, hogy Mészárosék mennyit fizettek a közel ötven százalékos részesedésért. A bejelentés kísérletében közzétett nyilatkozat szerint a Takarékinfó ügyfelei közé tartozik a Takarék- és az FHB-csoport bankjai, a Magyar Posta, a Díjbeszedő és a Ma-Tak-El Zrt. A cég tavaly 5,4 milliárd forint árbevételt ért el, idén 6,1 milliárddal számolnak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.