Ma egészen délelőtt fél 11-ig kellett várni az első Mészáros Lőrinc-bevásárlásra

gazdaság
2017 július 24., 7:00
comments 71

Mészáros Lőrinc és állítólagos üzlettársainak folyamatosan terjeszkedő és napról napra egyre átláthatatlanabbá váló tőzsdei birodalma újabb zsákmányt ejtett. Ezúttal az Opimus Nyrt. és a (Mészáros Lőrinc és az Opimus tulajdonában álló) Status Capital Zrt. vásárolja meg

a Takarékinfó Központi Adatfeldolgozó Zrt. 49,57 százalékos részvénycsomagját.

Ez a cég 2016 áprilisig az akkoriban Spéder Zoltán környékére bekötött TE-Bit Zrt. tulajdonában volt, és arról volt híres a takarékszövetkezetek körében, hogy drágán kellett tőlük informatikai szolgáltatásokat beszerezni. Külön mérgesek voltak rá, mert akkor még Dom-P volt a cég neve, ami a legdrágább pezsgőre, a Dom Perignonra utal.

Aztán átnevezték Takarékinfóra, megjelent benne Mészáros Lőrinc cégügyi előkóstolója, Csík Zoltán, hogy még egy közbeiktatott lépcső után most rendesen Mészáros Lőrinchez kerüljön. A cég fele megmaradt egy AB Banksoft Plus nevű cégnél.

Azt nem tudni, hogy Mészárosék mennyit fizettek a közel ötven százalékos részesedésért. A bejelentés kísérletében közzétett nyilatkozat szerint a Takarékinfó ügyfelei közé tartozik a Takarék- és az FHB-csoport bankjai, a Magyar Posta, a Díjbeszedő és a Ma-Tak-El Zrt. A cég tavaly 5,4 milliárd forint árbevételt ért el, idén 6,1 milliárddal számolnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt