Schulz szerint Merkel tehet arról, hogy áradat lett a menekültekből tavalyelőtt

Visszafogott kritikával illette Angela Merkel kancellárt a szociáldemokrata SPD kancellárjelöltje, Martin Schulz. Arról beszélt a német közszolgálati tévében vasárnap este, hogy Merkel ugyan "jót akart", de "áradatot idézett elő", amikor az európai partnereivel történő egyeztetés nélkül engedte be Németországba a Magyarországon várakozó menekülteket.

A szeptemberi választásokat felvezető kampányban elég rosszul álló Schulz igyekezett jelezni, hogy nem a kampány részeként veszi elő a két évvel ezelőtti ügyet, és szemrehányást sem akar tenni, de úgy látja: a migrációs válságot nem küzdötték le, és a következő hullámra érdemes lenne előre felkészülni. Schulz szerint elképzelhető, hogy újra válságos helyzet alakul ki, és szerinte már politikai értelemben sem tudni ezzel megbírkózni Németország.

Szerinte a válság megoldásához

a bevándorlás egységes, uniós szintű szabályozására van szükség,

hogy a "reménytelenség rendszerét" felváltsa az EU-ba való "méltányos bejutás reményének rendszere". Az SPD eddig is ezt akarta elérni, de törekvéseit meggátolta a koalíciós partner, a Merkel vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség. A válság megoldásához a menekültek tagállamok közötti "igazságos" elosztásáról is gondoskodni kell - tette hozzá Martin Schulz, aki szerint elfogadhatatlan, hogy a "finanszírozásban szolidaritás van Európában, de a menekültkérdés megoldásában nincsen".

Schulz szerint problémás, hogy Merkel egy ideje nem beszél arról nyilvánosan, mik a tervei menekültügyben. A CDU/CSU részéről nem értenek egyet Schulz-cal. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.