Vezető politikus házánál robbantottak Kabulban

Terrorizmus
2017 július 24., 06:20
comments 14

Legalább 24 ember meghalt és 42 megsebesült hétfőn egy kabuli robbantásos merényletben, amit az afgán kormány egy politikusának házánál követtek el az afgán főváros nyugati részében – közölte Nadzsib Danis, a belügyminisztérium szóvivője, aki korábban azt mondta, az áldozatok száma még tovább emelkedhet.

A merényletet egy szemtanú szerint kora reggel hajtották végre, feltehetően egy robbanóanyaggal megrakott gépkocsival, és a támadás célpontja Mohammad Mohakiknak, Abdulla Abdulla kormányfő helyettesének a háza volt.

A helyszínre sietett több mentőautó és civil autó, hogy az áldozatokat a közeli kórházakba szállítsák.

Mohammad Mohakik szóvivője a BBC tudósítójának elmondta, hogy a politikus nem sebesült meg. Az AP szerint Mohakik mellett sok másik, a hazara etnikumhoz tartozó ismert politikus lakik Kabul nyugati részében. A városrészt a közelmúltban jó néhány támadás érte, köztük az az öngyilkos merénylet, amiben Ramazan Huszainzada síita muszlim hitszónokkal végeztek. Huszainzada szintén a hazara közösség egyik vezető politikusa volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.