A Handmaid’s Tale sikere után újabb Margaret Atwood-regényből lesz sorozat

FILM
2017 július 25., 17:54
comments 70

Látva, hogy mekkora sikereket ért el a Handmaid's Tale feldolgozásával a Hulu, a Netflixnél úgy érezhették, hogy érdemes újabb Margaret Atwood-adaptációt készíteni. Az Alice Grace című regényre esett a választásuk, ebből készül majd egy hatórás minisorozat, aminek most mutatták be az előzetesét. 

link Forrás

A történet ezúttal a 19. századi Kanadában fog játszódni, és egy igaz történeten alapul: a gyilkosságért elítélt Grace Marksról szól. A szolgálóként dolgozó, ír bevándorló Markst életfogytiglani börtönre ítélték, mert a vád szerint meggyilkolta munkaadóját és annak házvezetőnőjét. Az ítélet szerint társa is volt a bűnben, James McDermott, akit fel is akasztottak. 

A gyilkosság körül rengeteg pletyka és találgatás keringett már a XIX. században is, a kérdések akörül forogtak, hogy vajon Grace szabad akaratából vett-e részt gyilkosságban, vagy pedig számító és hidegvérű gyilkos volt-e. Ezzel foglalkozik Atwood könyve, amire a minisorozat épül. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.