A Handmaid’s Tale sikere után újabb Margaret Atwood-regényből lesz sorozat

Látva, hogy mekkora sikereket ért el a Handmaid's Tale feldolgozásával a Hulu, a Netflixnél úgy érezhették, hogy érdemes újabb Margaret Atwood-adaptációt készíteni. Az Alice Grace című regényre esett a választásuk, ebből készül majd egy hatórás minisorozat, aminek most mutatták be az előzetesét. 

A történet ezúttal a 19. századi Kanadában fog játszódni, és egy igaz történeten alapul: a gyilkosságért elítélt Grace Marksról szól. A szolgálóként dolgozó, ír bevándorló Markst életfogytiglani börtönre ítélték, mert a vád szerint meggyilkolta munkaadóját és annak házvezetőnőjét. Az ítélet szerint társa is volt a bűnben, James McDermott, akit fel is akasztottak. 

A gyilkosság körül rengeteg pletyka és találgatás keringett már a XIX. században is, a kérdések akörül forogtak, hogy vajon Grace szabad akaratából vett-e részt gyilkosságban, vagy pedig számító és hidegvérű gyilkos volt-e. Ezzel foglalkozik Atwood könyve, amire a minisorozat épül. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.