A vízhiány miatt elzárták a Vatikán leghíresebb szökőkútjait

A pápai városban összesen száz szökőkutat zárnak el ideiglenesen. Köztük lesz az a két barokk kút is, melyek a Szent Péter téren találhatóak. A lépéssel az egyházi város szolidaritást vállal a vízhiánnyal küzdő Rómával.  

Az olasz fővárosban azután kellett vízkorlátozást elrendelni, hogy két éven át a megszokottnál kevesebb csapadék hullott, ezt pedig idén nyáron pusztító hőség koronázta. Rómában első lépésként elzárták a város ivókútjait, de további lépésként felmerült, hogy szabályozhatják az egyéni vízfogyasztás mértékét is. 

Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

A Vatikán szóvivője, Greg Burke elmondta, hogy emberemlékezet óta ez az első alkalom, hogy el kellett zárni a szökőkutakat a városban. A lépést hétfő este jelentették be, a következő napokban sorra fognak elapadni a szökőkutak. 

A szóvivő elmondta azt is, hogy ez a döntés szorosan összefügg azzal, amit a pápa gondol a környezeti kérdésekről: hogy nem szabad pazarolni, és hogy időnként áldozatokat kell hoznunk. (Guardian)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.