Duterte bevallotta, hogy a választási kampányban egy trollhadsereget tartott fent

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Rodrigo Duterte hétfőn sajtótájékoztatón védte meg magát, miután az Oxfordi Egyetem közölt egy tanulmányt, ami szerint a Fülöp-szigeteki elnök emberi és automata internetes trollokat is bevetett a közösségi médiában a tavalyi választási kampányban. A védekezést úgy kell elképzelni, hogy elutasította, hogy trollhadsereget használ, azt azért bevallva, hogy a kampány alatt ezt csinálta:

„10 millió pesót [52 millió forintot] költöttem? Én? Talán a választáson... Mind a kampány alatt történt.”

Azt is mondta, hogy nem is kellene magát megvédenie, hiszen egy 6 éves ciklust tölt be, és nem újraválasztható.

Fotó: Ted Aljibe/AFP

Végül még azt az érvet is bedobta, hogy a tanulmányt készítő Oxfordi Egyetem egy „hülyéknek való iskola”. (Mashable)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.