18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Elkapták az egyik legbrutálisabb szlovák sorozatgyilkost

bűnügy
2017 július 25., 06:32
comments 189
Pirosban Miroslav, a feltételezett elkövető
photo_camera Pirosban Miroslav, a feltételezett elkövető Fotó: parameter.sk

Legalább három ember megfojtásával gyanúsítják azt a 39 éves vágsellyei férfit, akit a helyi sajtóban már most "Szlovákia történetének legbrutálisabb gaztevői" között emlegetnek. A feltételezett gyilkor Ilavához közel, Zliechov községnél élt és három eltűnéssel összefüggésben nyomoz utána a rendőrség. A hatóságok szerint "nagyon brutális" esetekről van szó, amiért jó eséllyel életfogytig tartó börtön várhat Miroslavra.

A Parameter és az SME alapján az Index azt írja, azután bukkantak az elkövető nyomára, hogy több áldozat eltűnését is jelentették az ő ideiglenes lakhelyének közeléből. 

Hét évvel ezelőtt történt az első eset, amikor az akkori barátnője - akitől egy gyermeke is volt - el akarta hagyni a férfit. Miroslav verte is az asszonyt, aki feltehetően menekülni próbált, amikor megfojtotta őt. Nem sokkal később egy társkereső oldalon ismerkedett meg egy másik nővel, aki segítséget kért tőle, mert az akkori partnere bántalmazta, egy alkalommal Miroslav megfojtotta a nő agresszív szeretőjét is. A harmadik áldozat ismét egy nő volt, akivel az interneten ismerkedett össze. Vele bérelt lakásában végzett.

Az elkövető a holttesteket feldarabolta, elégette, hamvaikat szétszórta. A rendőrség most a maradványok alapján igyekszik azonosítani az elhunytakat. Miroslav elismerte tetteit, így tudták felkutatni a holttestek maradványait. 

További áldozatai is lehetnek a vágsellyei rémnek, mivel az egyik áldozat másfél éves kislányát sem találták meg. Egyelőre a rendőrség csak gyermekkínzás miatt emelt vádat ellene, amiért mostani partnerével többször is bántalmazták nyolcéves fiát. (Index via Parameter / SME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.