Félig-meddig megmenti a Paintet a Microsoft

Nem túlzás azt mondani, hogy közösségi pánik és hisztéria tört ki hétfőn, amikor kiderült, hogy a Microsoft elengedi minden idők legsikeresebb és legjobb grafikus-, tervező- és designszoftverét, a Paintet. 

Világszerte tíz- meg százezrek borultak ki (teljesen érthető okokból), erre válaszul végül a vállalat bejelentette, hogy az MS Paint akkor a jövőben is elérhető lesz a Windows Store-ból. 

Azaz a 32 éves szoftver a jövőben is elérhető lesz legális forrásból, ingyenesen. A vállalat 3D-s részlegével foglalkozó vezetője, Megan Saunders is arról beszélt, hogy látva ezt az elképesztő támogatást és nosztalgiát a Paint körül, megértették, hogy az alkalmazásnak rengeteg rajongója van. 

Ez persze egyes elemzések szerint csak félsiker, hiszen ezután is hozzá lehet majd férni a Painthez, de az nem alapértelmezett alkalmazás lesz a Windowsokban. Attól is lehet majd tartani, hogy így sok munkahelyi gépen, ahol rendszergazdák szigorú kontrollja ellenőrzi, hogy mit telepítenek a userek, nem lesz majd hozzáférhető a csak a Store-ból letölthető alkalmazás. (Guardian)