Felnőtteknek szóló középkori fantasyt készít a Simpson család alkotja

A Netflix jelentette be kedden, hogy a Simpsons és a Futurama alkotója, Matt Groening náluk tér vissza új sorozattal: 2018-ban bukkan majd fel a Disenchantment (Kiábrándulás) címmel futó középkorban játszódó fantasy rajzfilmje, amit felnőttek számára készít. 

A sorozat főhőse egy alkoholproblémákkal küzdő hercegnő, Bean lesz (a hangját a Broad City-ből ismert Abbi Jacobson adja majd), illetve az ő két segítője/hátráltatója, egy túlmozgásos elf és egy démon, Luci. Az első évadot tíz részesre tervezik. 

Fotó: Mike Coppola/AFP

Az animációért az a Rough Draft Studios felel majd, amelyik a Futuramát is gyártotta. A Netflix egyelőre ezen kívül nem sok részletet hozott nyilvánosságra, így egyelőre inkább csak találgatni lehet, milyen sorozatra készülhetünk majd. (De Groening eddigi munkásságát ismerve alighanem remekre.)

A bejelentő közleményben Groening azt írta, a Disenchantment az életről és a halálról, szerelemről és szexről fog szólni, illetve hogy hogyan tudjunk tovább nevetni egy világban, ami tele van szenvedéssel és idiótákkal, annak ellenére, hogy mit állítanak az idősek, a varázslók és egyéb gyökerek mondanak neked. (Verge)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.