Trump újra nekiment a saját igazságügy-miniszterének

külföld
2017 július 25., 14:36
comments 78

"Jeff Sessions igazságügy-miniszter NAGYON gyenge álláspontot foglalt el Hillary bűnei (közöttük az elektronikus levelei és a DNC szervere) és azokéval kapcsolatban, akik bizalmas információkat szivárogtatnak ki!" - írta az elnök Twitter-üzenetében a Demokrata Párt országos vezetőségének szervereiről kiszivárgott elektronikus levelekre utalva.

link Forrás

Ez már Trump második támadása az igazságügy-miniszter, volt szenátor, az elnök egyik legrégebbi híve ellen.

Július 20-án, a The New York Timesben megjelent interjú után, amelyben az elnök keresetlen szavakkal osztotta ki Sessions-t, a miniszter közölte, hogy a posztján kíván maradni. Az elnök ismételt nyilvános kirohanásai azonban szinte tarthatatlanná teszik a miniszter helyzetét - mutattak rá az AFP francia hírügynökség által megkérdezett megfigyelők.

A The Washington Post szerint Trump és a tanácsadói már utódot keresnek Sessions helyére. Felmerült az elnök egy másik hűséges kampánytámogatójának, Rudy Giuliani volt New York-i polgármesternek a neve is.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

Trump azt veti Sessions szemére, hogy kivonta magát a vizsgálatból, amely azt kívánja feltárni, hogy Oroszország hogyan avatkozott be a tavalyi amerikai választásba, valamint azt, hogy Trump kampánystábja kapott-e támogatást a győzelemhez Oroszországból. Sessions azért döntött úgy, hogy kivonja magát a vizsgálatból, mert kiderült, hogy eskü alatti szenátusi meghallgatásán eltitkolta, hogy maga is többször találkozott az orosz nagykövettel, ami miatt többen a lemondását követelték. Az ügyben a kongresszus és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is vizsgálatot folytat.

Trump hevesen tagadja, hogy kampánycsapata összejátszott volna orosz vezetőkkel, közöttük Szergej Kisljak washingtoni orosz nagykövettel, és azzal vádolja az FBI-t, az igazságügy-minisztériumot és a szövetségi rendőrséget, hogy volt vetélytársát, a Demokrata Párt volt elnökjelöltjét, Hillary Clintont védelmezik. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.