Az MSZP-s miniszterelnök-jelölt Botka László interjúban árulózza Molnár Zsoltot, az MSZP elnökségi tagját

POLITIKA
2017 július 26., 6:29
comments 270

Molnár Zsolt az MSZP elnökségi tagja, az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke. A nemzetbiztonsági elnökség ellenzéki szempontból különösen fontos pozíció, a kormány környékén nagyon sok olyan sztori van, például

  • a letelepedési kötvények,
  • az orosz titkosszolgálati aktivitás,
  • a terroristák által használt magyar SIM kártyák,
  • a Yandex-ügy,

ami politikai szempontból nagyon is kellemetlen, és amit lehetne is ütni a bizottságban. Ehhez képest az látszik, hogy például az LMP-s Szél Bernadett ügyesebben kovácsol ezekből politikai tőkét, mint a bizottságot vezető szocialista Molnár Zsolt. Ettől nem függetlenül sok ellenzéki politikus panaszkodik Molnárra. Körülbelül mindenki ugyanazt pedzegeti: Molnár nagyon visszafogott, nem használja ki igazán a pozíciójából adódó lehetőségeket, más vonalon pedig folyton kibeszél, nyilvánosan kritizálja az MSZP-n belül elfogadott döntéseket.

Hogy ennek mi lehet az oka, arra most Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje ad lehetséges választ. A 168 órában megjelenő interjújában Molnárral és az MSZP-s kiszivárogtatókkal összefüggésben arról beszél, hogy

két dolgot nem tűr el pártjában: az árulást és a Fidesszel való kollaborációt.

Molnár nyilvánosan kritizálta az MSZP szövetségi politikáját is, erről Botka azt mondta:

„Mi demokratikus párt vagyunk, ha valamit közösen eldöntünk, és azt valaki egy hónappal később nyíltan, a sajtóban kritizálja, az árulás.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt