Gulyás Gergely azt állítja, hogy a Fidesz alkotmányos keretek között politizál

politika
2017 július 26., 13:07
comments 224

A Fidesz szerint nem lezárt még a kvótaügy, mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, miután Yves Bot, az Európai Bíróság főtanácsnoka azt javasolta, hogy a bíróság utasítsa el a menedékkérők elosztásáról szóló uniós mechanizmus elleni magyar és szlovák keresetet. (A főtanácsnok vélemény az esetek túlnyomó többségében előre jelzi a bíróság későbbi döntését.)

Gulyás viszont arról beszélt, hogy bízik benne, hogy az EB mégiscsak ellenkező döntést hoz majd, és arra kéri a kormányt, hogy harcoljon álláspontjának védelmében a kvótaperben.

A Fidesz szerint Bot állásfoglalása "elfogadhatatlan", és nem fér össze a közösségi joggal, illetve az uniós alapszerződésekkel. A párt szerint ugyanis a migráció ügyében a "nemzeti jog az irányadó", és egyébként is, "csak a magyar választók jogosultak dönteni arról, hogy kikkel akarnak együtt élni az országban", tolmácsolta pártjának véleményét Gulyás, aki később Soros Györgyre terelte a szót.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e ellenzéki médiumok elleni hadjárat a Fidesz részéről, azzal az érdekes állítással válaszolt, hogy 

"a sajtószabadságot az alaptörvény világosan rögzíti, a Fidesz pedig az alkotmányos keretek között politizál."

Arra a felvetésre, hogy mely médiumok tartoznak "a Soros-maffiabirodalom által irányítottak" közé, úgy reagált: ennek megfejtésébe nem kíván belemenni, de nyilvánvaló, hogy nyomon követhető, Soros György mely médiumoknak ad támogatást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.