Mész fesztiválra? Van mobilod? Na és, ha ellopják?

hirdetés
2017 július 26., 05:11
comments 50
ad

2017-ben nem létezhet az ember mobil nélkül, ez nyilvánvaló. Fontos, hogy elérjenek, ha baj van, fontos, hogy elérhess másokat, ha baj van, de a legfontosabb, hogy kellő mennyiségű szelfivel dokumentálhasd a létezésedet minden alkalmas pillanatban. Pláne ha fesztiválozol - nehogymá' ne lássa mindenki, mekkora királyságban van részed!

No de a fesztiválokon lopnak ám! Mobilt is. Érdemes felkészülni erre a lehetőségre már jó előre, hiszen ha már megesett a baj, még maga Captain Hindsight, az utólagos okoskodás szuperhőse sem segíthet, aki mindig meg tudja mondani, mit kellett volna máshogy csinálni a tragédia előtt.

via GIPHY

  1. Legyenek meg az esetleges lopás utáni ügyintézéshez szükséges azonosítók! Ha otthon, a telefon dobozában megvan a készüléked IMEI-száma és a szolgáltatótól kapott azonosítód a mobilos ügyintézéshez, letiltáshoz, az nagyszerű, de ezekkel nem sokra mész, ha mondjuk százkilométerekre a doboztól ér a baj. Szóval legyen meg valahol, akár a fejedben, akár egy felhőbe mentett, bármilyen eszközről elérhető, de azért lehetőleg titkosított, lejelszavazott doksiban az a pár adat és telefonszám, ami kellhet az ügyintézéshez ilyen esetekre.

  2. Írj fel egy értesítendő számot a telefonra! Akár egy tokba ragasztott post-it is megteszi a haverod, partnered számával, hiszen ha eltűnt a mobilod, nem biztos, hogy ellopták, viszont ha le van védve egy jelszavas, grafikus kódos képernyőzárral a telefon, a megtaláló vagy a fesztivál rendezősége, ahová jó esetben leadják a megtalált készüléked, nehezen tudja meg, kinek kéne visszaadnia.

  3. Vigyél olcsó vackot a buliba, lehetőleg feltöltőkártyás SIM-mel! Nagy szívás lehet, ha részletre vett, drága telefonod van, és az tűnik el, netán céges a mobilod és a cég aranyárban térítteti meg, ha ellopják. Ha nem akarsz villogni a legújabb kütyüddel, vidd el a régi, kinőtt telefonod, esetleg vegyél egy használt vackot párezerért a veszélyes időkre, meg mellé egy feltöltős számot, amire átirányítod a saját számodat.
photo_camera  Jó, persze egy olyan menő új mobilt, mint mondjuk egy friss Nokia, nehéz otthon hagyni és nem mutogatni mindenkinek, de ha igazán elvadulós programra van kilátás a buliban, érdemes meghozni ezt az áldozatot.  


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.