Trump betiltja a transzszexuálisokat a hadseregben

külföld
2017 július 26., 16:54
comments 164

Donald Trump úgy döntött ma, visszafordítja elődje, Barack Obama egyik utolsó döntését, amivel engedélyezte transzneműek számára is, hogy az amerikai hadseregben szolgáljanak. Az elnök ezt szokása szerint Twitteren jelentette be, a végén udvarian meg is köszönte a megértést.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Az amerikai elnök szerint a hadseregnek arra kell összpontosítania, hogy minél átütőbb győzelmeket érjen el, és ezt nehezítené a sok "egészségügyi költség és zavar", ami a transzneműek hadi szolgálatával járna.

Trump hadügyminisztere, Mattis tábornok korábban hat hónappal elhalasztotta az Obama-kormányzat döntésének gyakorlatba ültetését, akkor arra hivatkozott, hogy fel akarják becsülni, hogyan érintené a döntés a hadsereg ütőerejét. A becslések szerint 11 ezer transznemű van az amerikai hadseregben és a tartalékosoknál.

Közben John McCain, a hadsereggel kapcsolatos ügyekben különösen nagy tekintélyű republikánus szenátor – akiről pont a napokban derült ki, hogy agyrákja van – Facebookon kritizálta az elnököt, hogy Twitteren jelentette be ezt a döntését. Szerinte ugyanis a bejelentés nem fogalmaz egyértelműen, nyitva hagyja például a kérdést, hogy mi legyen azokkal a transzneműekkel, akik már most becsülettel szolgálnak az amerikai hadseregben. Ráadásul le sem zárult még az a vizsgálat, ami a transzneműek szolgálatával kapcsolatos költségeket becsüli fel.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.