Birkák hátára kapaszkodtak fel nyulak az áradás elől

ÁLLAT
2017 július 27., 09:32
comments 61

Három vadnyúl is úgy menekült meg az áradások elől Új-Zélandon, hogy birkák hátára másztak fel. 

link Forrás

A 64 éves Ferg Horne azt mondta az esetről, hogy 15 éves kora óta gazdálkodik, de hasonlót még sosem látott. Szombaton ment le a nyájához a nagy esőzések után a Dunedin közelében lévő farmján, amikor fura sötét foltokat látott meg a távolból. 

Amikor közelebb ért, észrevette, hogy nyulak másztak fel a birkákra. Kettő ült egy birkán, egy harmadik pedig egy saját birkát talált magának. Mint Horne elmondta, nem is nagyon akarta elhinni, amit lát. 

Azt gondolta, hogy senki nem hinné el neki, ha csak mesélne, ezért elővette a telefonját, hogy lefotózza az állatokat. Végül véletlenül egy rövid videót készített. 

"Ez egy Samsung vagy okostelefon vagy hogy hívják. Minden nap átkozom", mondta el ezzel kapcsolatban. A birkák amúgy egy magasabb pontján gyűltek össze a farmnak. A nyulak vizesnek tűntek, de amúgy ránézésre jól voltak. Amikor elkezdte átterelni a nyáját egy szárazabb területre, akkor a nyulak egy darabig maradtak a birkaháton, szörfözve egyet. Amikor délután visszatért, a nyulak már eltűntek. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.