Birkák hátára kapaszkodtak fel nyulak az áradás elől

Három vadnyúl is úgy menekült meg az áradások elől Új-Zélandon, hogy birkák hátára másztak fel. 

A 64 éves Ferg Horne azt mondta az esetről, hogy 15 éves kora óta gazdálkodik, de hasonlót még sosem látott. Szombaton ment le a nyájához a nagy esőzések után a Dunedin közelében lévő farmján, amikor fura sötét foltokat látott meg a távolból. 

Amikor közelebb ért, észrevette, hogy nyulak másztak fel a birkákra. Kettő ült egy birkán, egy harmadik pedig egy saját birkát talált magának. Mint Horne elmondta, nem is nagyon akarta elhinni, amit lát. 

Azt gondolta, hogy senki nem hinné el neki, ha csak mesélne, ezért elővette a telefonját, hogy lefotózza az állatokat. Végül véletlenül egy rövid videót készített. 

"Ez egy Samsung vagy okostelefon vagy hogy hívják. Minden nap átkozom", mondta el ezzel kapcsolatban. A birkák amúgy egy magasabb pontján gyűltek össze a farmnak. A nyulak vizesnek tűntek, de amúgy ránézésre jól voltak. Amikor elkezdte átterelni a nyáját egy szárazabb területre, akkor a nyulak egy darabig maradtak a birkaháton, szörfözve egyet. Amikor délután visszatért, a nyulak már eltűntek. (AP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.