Egy malajziai képviselő szerint az is zaklatásnak számít, ha egy nő visszautasítja a férjét az ágyban

külföld
2017 július 27., 07:51
comments 98

A kormányzó Nemzeti Front (Barisan Nasional) képviselője, Che Mohamad Zulkifly Jusoh a családon belüli parlamenti vitában beszélt arról, hogy a feleségek is gyakran átkozzák a férjeiket, ami szerinte érzelmi zaklatásnak számít. „Megsértik a férjüket és megtagadják tőlük a szexuális szükségleteiket. Ezek a pszichológiai és az érzelmi zaklatás változatai”.- mondta a 58 éves politikus.

A parlamenti vita, ahol a felszólalás elhangzott, pont a egy olyan törvényről szólt, ami több védelmet nyújtott volna a családon belüli erőszak áldozatainak. A muszlim többségű országban meg mindig törvényes, hogy a férfiaknak négy feleségük legyen, ha alárendelik magukat a saría törvényszéknek. Egyébként Che Mohamad Zulkifly Jusoh szerint az is jogszerűtlen, ha nem engedik egy muszlim férfinak, hogy másodszor is megházasodjon.

A megszólalás nagy felháborodást váltott ki az országban. Marina Mahathir, akorábbi miniszterelnök lánya azt mondta az AFP-nek, hogy „az egy régi nézet, hogy ha elveszel valakit, akkor birtokolod a nő testét, de ez már nem így működik. A nőknek jogukban áll visszautasítania  szexet”.  (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.