Egy malajziai képviselő szerint az is zaklatásnak számít, ha egy nő visszautasítja a férjét az ágyban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kormányzó Nemzeti Front (Barisan Nasional) képviselője, Che Mohamad Zulkifly Jusoh a családon belüli parlamenti vitában beszélt arról, hogy a feleségek is gyakran átkozzák a férjeiket, ami szerinte érzelmi zaklatásnak számít. „Megsértik a férjüket és megtagadják tőlük a szexuális szükségleteiket. Ezek a pszichológiai és az érzelmi zaklatás változatai”.- mondta a 58 éves politikus.

A parlamenti vita, ahol a felszólalás elhangzott, pont a egy olyan törvényről szólt, ami több védelmet nyújtott volna a családon belüli erőszak áldozatainak. A muszlim többségű országban meg mindig törvényes, hogy a férfiaknak négy feleségük legyen, ha alárendelik magukat a saría törvényszéknek. Egyébként Che Mohamad Zulkifly Jusoh szerint az is jogszerűtlen, ha nem engedik egy muszlim férfinak, hogy másodszor is megházasodjon.

A megszólalás nagy felháborodást váltott ki az országban. Marina Mahathir, akorábbi miniszterelnök lánya azt mondta az AFP-nek, hogy „az egy régi nézet, hogy ha elveszel valakit, akkor birtokolod a nő testét, de ez már nem így működik. A nőknek jogukban áll visszautasítania  szexet”.  (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.