Nyomozni kezdett az ügyészség a Pollack Mihály téri mélygarázs miatt, amit háromszoros áron vett meg az állam

2017 július 27., csütörtök 5:02
90

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást indít a Fővárosi Főügyészség a budapesti Pollack Mihály téri mélygarázs eladásának ügyében, tudta meg a Magyar Nemzet. A lap szerint  a luxemburgi tulajdonú Tállya Hotel Invest Kft. háromszoros áron adta el a magyar államnak a mélygarázst, mint amennyiért hozzájutott. 

A lap a VIII. kerületi önkormányzat városgazdálkodási és pénzügyi bizottságának jegyzőkönyvéből derítette ki, hogy Tállya Hotel Invest Kft. 1,2 milliárd forintért szerezte meg a Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázs. Később pedig 3,65 milliárd forintért adta el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek, 

vagyis a luxemburgi hátterű cég több mint kétmilliárdot szakított az üzleten. 

Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a Tállya Hotel Invest Kft.-t tavaly februárban jegyezték be a mélygarázs tulajdonosaként, majd 2016 júliusában már meg is jelent a kormányhatározat, miszerint az állam meg akarja venni az ingatlant. 

A lap emlékeztet arra, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya korábban elutasította Tényi István volt Fidesz-tag feljelentését. Az akkori indoklás szerint az ingatlant a Tállya Hotel Invest Kft. jelzáloggal és egyéb terhekkel vette, de aztán tehermentesen adta tovább, és értéknövelő beruházásokat is kivitelezett. 

Ehhez képest a Fővárosi Főügyészség a napokban mégis úgy döntött, hogy fennáll a bűncselekmény gyanúja, ezért hatályon kívül helyezte a rendőrség határozatát, egyben elrendelte a nyomozást az ügyben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt