Csalással vádolnak egy férfit, aki állítja, hogy elvesztette a családját a Grenfell Tower tüzében

külföld
2017 július 28., 16:44
comments 71
A Grenfell Tower oltása.
photo_camera A Grenfell Tower oltása. Fotó: NATALIE OXFORD/AFP

Anh Nhu Nguyen pénteken ártatlannak vallotta magát a southwarki bíróságon. A hatóságok gyanúja szerint Nguyen csaknem tízezer fonthoz jutott az áldozatokat segítő alapokból, miután azt állította, hogy nejét, gyerekét és minden ingóságát elvesztette jűnius 14-én, amikor leégett a 24 emeletes Grenfell Tower toronyház.

Az eljáró ügyész, Jonathan Polnay vádjai szerint Nguyen kétszer is készpénzért folyamodott a tűz áldozatainak támogatására felállított krízisközpontba a Westway Sportközpontba. "Azt mondta, hogy elvesztette a nejét, a gyerekét és minden földi javát elvesztette. Először 100 fontot kapott, majd másnap, amikor újra előadta ezt, 260-at" - mondta az ügyész.

Nguyent ezután a Holiday Inn szállodában helyezték el, ennek kétezer fontra rúgtak a költségei. Nguyen a második alkalommal igényelte az áldozatoknak felajánlott 5000 fontos kormányzati segélyt is. Polnay szerint mindent összevetve közel tízezer fontot kapott eddig, nem számítva a különböző segélyszervezetektől kapott élelmet és ruhákat.

Nguyen tárgyalása december 4-én lesz, addig őrizetben marad. A hatóságok a mai napig nem tudták pontosan megállapítani, hogy hányan vesztették életüket a Grenfell-tűzben, amiért a nyomozás legújabb adatai szerint a helyi önkormányzatot és az ingatlankezelőt is felelősség terhelheti. Mostanáig 80 ember halálát erősítették meg hivatalosan. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.