Felmentik hivatalából a pakisztáni miniszterelnököt, mert nem tudott elszámolni családja gazdagodásával

Fotó: Aamir Qureshi/AFP

Egységes döntést hoztak a pakisztáni Legfelsőbb Bíróság tagjai:

felmentik hivatalából Nawaz Sharif miniszterelnököt.

Sharif ellen korrupciós ügyekben, családja gazdagodása miatt indult vizsgálat. A család nem tudott elszámolni a vagyonával, rendőrségi nyomozás is indul emiatt. A 67 éves miniszterelnök tagadja a vádakat, szerinte összeesküdtek ellene.

A 2016-ban kiszivágott Panama-iratokból kiderült, hogy Sharif három gyermeke több, Panamában bejegyzett offshore cég kedvezményezettje. Sharif és családja korábbi vagyonnyilatkozatai alapján nincs magyarázat az offshore cégekben felhalmozott vagyonra.

Az ügyben a legszebb csavar az volt, hogy Sharif lánya, Maryam Nawaz Sharif egy 2006-ra dátumozott vagyonbevallással próbálta megmagyarázni a vagyon eredetét. Ezt a dokumentumot viszont olyan betűtípussal írta, ami csak 2007-ben jelent meg, vagyis egyértelműen kiderült, nem készülhetett 2006-ban. (Reuters)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.