Mészáros Lőrinc kezelésébe került a Balatonalmádi tekintélyes részét és az FHB székházát birtokló, 12 milliárdos befektetési alap

2017 július 28., péntek 7:54
187

Van egy alapkezelő, amit úgy hívnak, a Konzum Befektetési Alapkezelő. Ez közvetlenül és áttételesen is Mészáros Lőrinc és egy üzlettársa tulajdonában van, és mostanában arról ismert, hogy egymás után kerülnek ide különböző masszív vagyonelemek, többek között itt kezelik azt alapot, aminek tulajdonában van az egyik legnagyobb magyar bank, az MKB fele is.

A BÉT-re kikerült tájékoztatásból kiderült, hogy most újabb súlyos vagyontömeg került a Konzum alapkezelőjéhez: megállapodást kötöttek a Diófa Alapkezelő Zrt.-vel, hogy a 11,9 milliárd forint nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap a Konzum kezelésébe kerül.

Az alap tulajdonában van többek között

  • az FHB Bank Üllői úti központi épülete (Budapest, Üllői út 48.),
  • a balatonalmádi Yacht Camping,
  • egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, illetve
  • egy összesen 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában

– derül ki a Konzum közleményéből. A Diófa Alapkezelő egyébként egy ideig a Spéder-birodalomhoz tartozott, de ez az oligarcha már megbukott, ezért nyilván utatat kellett találnia az egykori vagyonnak más oligarchákhoz.

A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot

– állítja meg közleményében a Konzum.

A Konzum befektetési alapjainak – METIS és METIS II, Konzum PE Magántőke Alap – érdekessége, hogy nem nyilvános, ki birtokolja őket, azaz a tulajdoni jogot megtestesítő befektetési jegyeket. Akár Mészáros Lőrinc vagy valamelyik üzlettársa is lehet, de bárki más is.

Az eladó Diófa Alapkezelő 89 százaléka az FHB Nyrt. birtokában van, 5,1 százalék a Lantos Csaba befektető cégéé, 1,4 százalék pedig Spéder Zoltán A64 Vagyonkezelő tulajdonában van. Az FHB már korábban Mészáros Lőrinc közelébe került.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt