Mészáros Lőrinc kezelésébe került a Balatonalmádi tekintélyes részét és az FHB székházát birtokló, 12 milliárdos befektetési alap

Van egy alapkezelő, amit úgy hívnak, a Konzum Befektetési Alapkezelő. Ez közvetlenül és áttételesen is Mészáros Lőrinc és egy üzlettársa tulajdonában van, és mostanában arról ismert, hogy egymás után kerülnek ide különböző masszív vagyonelemek, többek között itt kezelik azt alapot, aminek tulajdonában van az egyik legnagyobb magyar bank, az MKB fele is.

A BÉT-re kikerült tájékoztatásból kiderült, hogy most újabb súlyos vagyontömeg került a Konzum alapkezelőjéhez: megállapodást kötöttek a Diófa Alapkezelő Zrt.-vel, hogy a 11,9 milliárd forint nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap a Konzum kezelésébe kerül.

Az alap tulajdonában van többek között

  • az FHB Bank Üllői úti központi épülete (Budapest, Üllői út 48.),
  • a balatonalmádi Yacht Camping,
  • egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, illetve
  • egy összesen 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában

– derül ki a Konzum közleményéből. A Diófa Alapkezelő egyébként egy ideig a Spéder-birodalomhoz tartozott, de ez az oligarcha már megbukott, ezért nyilván utatat kellett találnia az egykori vagyonnak más oligarchákhoz.

A kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot

– állítja meg közleményében a Konzum.

A Konzum befektetési alapjainak – METIS és METIS II, Konzum PE Magántőke Alap – érdekessége, hogy nem nyilvános, ki birtokolja őket, azaz a tulajdoni jogot megtestesítő befektetési jegyeket. Akár Mészáros Lőrinc vagy valamelyik üzlettársa is lehet, de bárki más is.

Az eladó Diófa Alapkezelő 89 százaléka az FHB Nyrt. birtokában van, 5,1 százalék a Lantos Csaba befektető cégéé, 1,4 százalék pedig Spéder Zoltán A64 Vagyonkezelő tulajdonában van. Az FHB már korábban Mészáros Lőrinc közelébe került.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.