A Századvégnek is jutott az államilag táboroztatott gyerekek pénzéből, értékes szakmai tanácsai miatt

POLITIKA
2017 július 29., 05:59
comments 201

Értékes, a pályázatírást segítő szakmai tanácsaiért 18,9 millió forintot kapott a Századvég attól az állami alapítványtól, aminek feladata gyerekek táboroztatása lenne. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány ügyeiről a Magyar Nemzet írt cikket, miután megkapták az alapítvány szerződéseinek listáját közérdekű adatigénylésre.

Ez az alapítvány kapta meg a fonyódi és a zánkai gyerektáborokat. A napilapnak félmilliárd körüli költésről számoltak be, de elég nagy pénzek fölött rendelkeznek: a következő három évre 15 milliárd forint jut, a két tábort 26 milliárd forintért újíthatják fel, és eleve, ingyen kapták meg a 17 milliárd forint körüli értékűre becsült ingatlanokat – ráadásul másfél évtized után akár el is adhatják őket.

Feltűnik a táboroztató alapítvány környékén több másik régi ismerős cég is, például az Eiffel Palace-en és a Matolcsy-alapítványok számára is dolgozó DVM Construction. Ez a cég fonyódon 110 millió, zánkán 123 millió forint értékben épített kerítést (!). Az őrzés-védést a Valton-Sec alvállalkozója, az Event Stuff Kft. végzi, de kapott félmillió forint értékű szerződést egy kommunikációs tréningre Kocsis Máté korábbi kampányfőnöke, Beke Sándor is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.