A Századvégnek is jutott az államilag táboroztatott gyerekek pénzéből, értékes szakmai tanácsai miatt

Értékes, a pályázatírást segítő szakmai tanácsaiért 18,9 millió forintot kapott a Századvég attól az állami alapítványtól, aminek feladata gyerekek táboroztatása lenne. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány ügyeiről a Magyar Nemzet írt cikket, miután megkapták az alapítvány szerződéseinek listáját közérdekű adatigénylésre.

Ez az alapítvány kapta meg a fonyódi és a zánkai gyerektáborokat. A napilapnak félmilliárd körüli költésről számoltak be, de elég nagy pénzek fölött rendelkeznek: a következő három évre 15 milliárd forint jut, a két tábort 26 milliárd forintért újíthatják fel, és eleve, ingyen kapták meg a 17 milliárd forint körüli értékűre becsült ingatlanokat – ráadásul másfél évtized után akár el is adhatják őket.

Feltűnik a táboroztató alapítvány környékén több másik régi ismerős cég is, például az Eiffel Palace-en és a Matolcsy-alapítványok számára is dolgozó DVM Construction. Ez a cég fonyódon 110 millió, zánkán 123 millió forint értékben épített kerítést (!). Az őrzés-védést a Valton-Sec alvállalkozója, az Event Stuff Kft. végzi, de kapott félmillió forint értékű szerződést egy kommunikációs tréningre Kocsis Máté korábbi kampányfőnöke, Beke Sándor is.