A Századvégnek is jutott az államilag táboroztatott gyerekek pénzéből, értékes szakmai tanácsai miatt

2017 július 29., szombat 5:59
202

Értékes, a pályázatírást segítő szakmai tanácsaiért 18,9 millió forintot kapott a Századvég attól az állami alapítványtól, aminek feladata gyerekek táboroztatása lenne. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány ügyeiről a Magyar Nemzet írt cikket, miután megkapták az alapítvány szerződéseinek listáját közérdekű adatigénylésre.

Ez az alapítvány kapta meg a fonyódi és a zánkai gyerektáborokat. A napilapnak félmilliárd körüli költésről számoltak be, de elég nagy pénzek fölött rendelkeznek: a következő három évre 15 milliárd forint jut, a két tábort 26 milliárd forintért újíthatják fel, és eleve, ingyen kapták meg a 17 milliárd forint körüli értékűre becsült ingatlanokat – ráadásul másfél évtized után akár el is adhatják őket.

Feltűnik a táboroztató alapítvány környékén több másik régi ismerős cég is, például az Eiffel Palace-en és a Matolcsy-alapítványok számára is dolgozó DVM Construction. Ez a cég fonyódon 110 millió, zánkán 123 millió forint értékben épített kerítést (!). Az őrzés-védést a Valton-Sec alvállalkozója, az Event Stuff Kft. végzi, de kapott félmillió forint értékű szerződést egy kommunikációs tréningre Kocsis Máté korábbi kampányfőnöke, Beke Sándor is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt