A német rendőrség szerint nem terrortámadás történt Konstanzban

Rendőrök a Grey Club előtt Konstanzban. Vasárnap hajnalban egy 34 éves iraki állampolgár nyitott tüzet a diszkó vendégeire, a hatóságok szerint nem terrorista indíttatásból.Fotó: FELIX KASTLE/AFP

Kizárta a terrorista indítékot a konstanzi ámokfutás ügyében vizsgálódó német rendőrség. Vasárnap hajnali fél ötkor egy 34 éves, hosszú idő óta Németországban élő, tehát nem a 2015-ben indult menekülthullámmal érkezett iraki állampolgár nyitott tüzet a Max Stromeyer utcában található Club Grey diszkó vendégeire.

A támadó egy embert megölt, legalább négyet, köztük egy rendőrt megsebesített. A kiérkező rendőrökkel vívott tűzharcban ő maga is megsebesült, a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

A szemtanúk beszámolói szerint a legtöbb vendégnek sikerült kimenekülnie, vagy a klubon belül fedezékbe bújnia az ámokfutó elől. A támadás egyik sérültje a Club Grey egyik biztonsági őre, aki az ajtóban próbálta feltartóztatni a támadót.

A helyi rendőrség közleménye szerint egy rendőrségi helikopter és különleges kommandósok bevetésével kutatnak a környéken, mert még nem tudni, hogy magányos elkövetővel állnak-e szemben. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.