A német rendőrség szerint nem terrortámadás történt Konstanzban

Rendőrök a Grey Club előtt Konstanzban. Vasárnap hajnalban egy 34 éves iraki állampolgár nyitott tüzet a diszkó vendégeire, a hatóságok szerint nem terrorista indíttatásból.Fotó: FELIX KASTLE/AFP

Kizárta a terrorista indítékot a konstanzi ámokfutás ügyében vizsgálódó német rendőrség. Vasárnap hajnali fél ötkor egy 34 éves, hosszú idő óta Németországban élő, tehát nem a 2015-ben indult menekülthullámmal érkezett iraki állampolgár nyitott tüzet a Max Stromeyer utcában található Club Grey diszkó vendégeire.

A támadó egy embert megölt, legalább négyet, köztük egy rendőrt megsebesített. A kiérkező rendőrökkel vívott tűzharcban ő maga is megsebesült, a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

A szemtanúk beszámolói szerint a legtöbb vendégnek sikerült kimenekülnie, vagy a klubon belül fedezékbe bújnia az ámokfutó elől. A támadás egyik sérültje a Club Grey egyik biztonsági őre, aki az ajtóban próbálta feltartóztatni a támadót.

A helyi rendőrség közleménye szerint egy rendőrségi helikopter és különleges kommandósok bevetésével kutatnak a környéken, mert még nem tudni, hogy magányos elkövetővel állnak-e szemben. (Via BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.