Horrorisztikus sorról számolt be a röszkei határon veszteglő olvasónk

külföld
2017 július 30., 09:29
comments 65

"7, azaz hét órája lépésben se haladunk Röszkén, Magyarországra befelé, állítólag minden autót átvizsgálnak a magyar határőrök" - kaptunk levelet hajnalban olvasónktól, Zoltántól. Érdeklődtem a rendőrségen, hogy van-e valami oka a rendkívülinek tűnő torlódásnak, de a Csongrád megyei Rendőr-Főkapitányság negyed tizenkettőkor megküldött válasza szerint nincs.

"Kiemelt akció nem zajlik, a rendőrök a belépéskor az előírt ellenőrzést hajtják végre" - írták. Egyben azt is közölték, hogy ilyenkor a vendégmunkások szabadságának végeztével számítani kell a belépő forgalom erősödésére. "Ezeken a hétvégéken átlagosan 60-70 ezer ember lépi át a magyar határt Röszkénél. Kilépés során erős forgalomra a jövő hét végéig számítunk, míg a belépésnél augusztus végéig kell hosszabb várakozási idővel kalkulálnia az utazóknak" - írták.

Ugyanakkor azt is írták, hogy saját számításaik szerint Röszkén belépéskor csak két óra a várakozás - kilépéskor ennek duplája. Az aktuális várakozási időkről az utazók a police.hu nyitóoldalának jobb hasábjában, az oldal alja felé találnak aktuális információkat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.