Ámokfutó támadt egy night clubra Konstanzban, halottak

külföld
2017 július 30., 07:57
comments 78
Helyszínelők a konstanzi Club Grey night clubnál. Egy 34 éves ámokfutó hajnalban két embert megölt, hárman életveszélyesen megsebesített, mielőtt a rendőrök végeztek volna vele.
photo_camera Helyszínelők a konstanzi Club Grey night clubnál. Egy 34 éves ámokfutó hajnalban két embert megölt, hárman életveszélyesen megsebesített, mielőtt a rendőrök végeztek volna vele. Fotó: FELIX KASTLE/AFP

Ketten életüket vesztették, három ember életéért még küzdenek Konstanzban, ahol hajnali 4:30-kor egy 34 éves férfi nyitott tüzet a mulatókra egy night clubban, írja a Daily Mail. A BBC első jelentésében legalább egy halottról és sérültekről írt, később ezt a konstanzi rendőrségre hivatkozva két halottra és három súlyos sérültetre pontosították.

A Mail értesülései szerint a támadó is életét vesztette, a rendőrök lőtték le, a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe. A lap úgy tudja, hogy a tűzharcban egy rendőr is megsérült.

UPDATE 10:21: A legfrissebb jelentések szerint a két halott egyike a támadó, csak egy áldozata vesztette életét.

Rendőrök és gyászolók a konstanzi támadás helyszínén.
photo_camera Rendőrök és gyászolók a konstanzi támadás helyszínén. Fotó: FELIX KASTLE/AFP

UPDATE 10:06: A BBC-n megjelent legfrissebb értesülések szerint a klub, a Club Grey egyik ajtónállója megpróbálta feltartóztatni az ámokfutót, de az meglőtte. A szemtanúk szerint a vendégek java kimenekült, vagy a báron belül keresett fedezéket.

A rendőrség és az ügyészség közleménye szerint a városban a különleges kommandókat és a rendőrség helikopterét is bevetették, és még kutatnak, mert nem tudják, hogy az elkövetőnek voltak-e társai. A lövöldözés indítéka egyelőre nem ismert.

UPDATE 11:37: Az N-TV-nek nyilatkozó rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a 34 éves elkövető iraki állampolgár, de nem menekült. Már hosszú ideje Németországban élt, írja a BBC.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.