Terrortámadást akadályoztak meg Ausztráliában

külföld
2017 július 30., 04:06
comments 80

Repülőgép elleni támadásra készülő terroristákon ütött rajta az ausztrál rendőrség. Malcolm Turnbull ausztrál miniszterelnök tájékoztatása szerint a hatóságok péntek éjjel négy helyszínen csaptak le a terrortámadást tervező csoport tagjaira. A hatóságok értesülései szerint a merénylet "iszlamista indíttatású" volt. Turnbull tájékoztatása szerint a terrorellenes akció még nem ért véget.

A hatóságok szigorították a biztonsági készültséget a reptereken, Turnbull pedig kérte az utazókat, hogy a lehető legkisebb poggyásszal induljanak útnak.

A rendőrség a titkosszolgálatok értesülései alapján rendelte el a sydney-i akciót. A titkosszolgálatok a partnerügynökségektől kaptak jelzést arról, hogy terroristák "házi készítésű szerkezettel" terveznek merényletet elkövetni repülők ellen. Hogy pontosan mikor és milyen célpontok ellen terveztek merényletet, még nem tudni. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.