Amerikai támadás alatt a magyar csapvíz

Egészségügy
2017 július 31., 04:20
comments 351

Az javasolja az irányadó amerikai hatóság a térségben utazó amerikaiaknak, hogy ne igyanak a magyar csapvízből – írja a Világgazdaság. Magyarország mellett a szlovák, a horvát és a szerb csapvíz is amerikai támadás célpontja lett.

Az amerikai járványügyi hivatal – aminek rövidítése, a CDC számtalan vírusfertőzéses vagy zombis filmből lehet ismert – szerint csak lezárt, palackozott vizet érdemes inni Magyarországon, csapvíz csak akkor oké, ha felforralják.

Vicces mellékszál, de a CDC honlapja nem csak a csapvíz, hanem majom- vagy denevérhús fogyasztását sem javasolja a Magyarországon utazóknak:

A Világgazdaság több hivatallal is beszélt. Ebből kiderül, az amerikaiak nem is kértek részletes vízminőségi adatokat a magyaroktól, legfeljebb az EU honlapjáról tájékozódhattak. Egyébként az "európai középmezőnybe" tartozik Magyarország, és bár a száz százalék a cél vízminőségben, de vannak problémák: arzén szempontjából 94 százalékot értünk el, ammónium esetében 89 százalékot, a mangánnál pedig 92 százalékos a megfelelőségi arány. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.