Amerikai támadás alatt a magyar csapvíz

Az javasolja az irányadó amerikai hatóság a térségben utazó amerikaiaknak, hogy ne igyanak a magyar csapvízből – írja a Világgazdaság. Magyarország mellett a szlovák, a horvát és a szerb csapvíz is amerikai támadás célpontja lett.

Az amerikai járványügyi hivatal – aminek rövidítése, a CDC számtalan vírusfertőzéses vagy zombis filmből lehet ismert – szerint csak lezárt, palackozott vizet érdemes inni Magyarországon, csapvíz csak akkor oké, ha felforralják.

Vicces mellékszál, de a CDC honlapja nem csak a csapvíz, hanem majom- vagy denevérhús fogyasztását sem javasolja a Magyarországon utazóknak:

A Világgazdaság több hivatallal is beszélt. Ebből kiderül, az amerikaiak nem is kértek részletes vízminőségi adatokat a magyaroktól, legfeljebb az EU honlapjáról tájékozódhattak. Egyébként az "európai középmezőnybe" tartozik Magyarország, és bár a száz százalék a cél vízminőségben, de vannak problémák: arzén szempontjából 94 százalékot értünk el, ammónium esetében 89 százalékot, a mangánnál pedig 92 százalékos a megfelelőségi arány. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.