Titokzatos magyar rovásírásos üzenet jelent meg egy dublini ház falán

2017 július 31., hétfő 7:41
173

Bizarr, igazán zavarbaejtő üzenet fogadja azokat a dubliniakat, akik a város Prussia Street nevű utcáján járkálnák. Valaki ugyanis egy több méteres Corvin-hollós, kettőskeresztes, székely napkorongos címert, illetve egy hatsoros rovásírásos szöveget rögztett egy raktár-garázsépület tűzfalára.

Miután egy eleven kérdőjellé vált helybéli kiposztolt róla egy fotót a Broadsheetre, a dubliniak találgatni kezdték, hogy mi is lehet ez. Az első tippelők még északi rúnákra gyanakodtak, utána azonban jöttek a magyar vendégmunkások és helyretették a dolgokat.

Na nem mintha a dolgok bármennyire is a helyükön lennének ebben a sztoriban!

A címer még hagyján, de a szöveg a következő:

meg
add
istenem
pénz
egészség
boldogság

Ki a jóisten rak ki Írországban magyar rovásírásos feliratot a gyarmatosítások elmaradása miatt nem létező bennszülött-magyar nyelven? Valaki, aki máig frusztrált amiatt, hogy sosem volt Magyar Kelet-Afrika? Vagy lehetséges, hogy nem is magyar az illető, hanem egy fordítógéppel dolgozó fantasy-mániás rúnarajongó, aki rákattant a székely-magyar rovásírásra? És mi is ez a címer pontosan, azon felül, hogy egy rakás motívum ismerős róla?

Akinek bármilyen tippje vagy infója van a dublini street art-alkotásról, kérem írja meg a szilyl kukac 444.hu címre, DUBLIN subjecttel!

(via Miklós)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt