67-en jutottak át a Spanyolországhoz tartozó Ceutába a kerítésen, sokan megsérültek

Körülbelül hetven afrikai migráns jutott át kedden Marokkóból Ceutába, a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai exklávé területére - közölte a vöröskereszt helyi szervezete. 

A rendőrség szerint körülbelül kétszázan próbáltak átjutni a kerítésen, ebből 67 embernek sikerült. 14 embert láttak el kórházban törésekkel, zúzódásokkal, vágásokkal. A spanyol sajtó értesülései szerint többen botokkal, kövekkel szerelkeztek fel.

Ezen a területen különösen sokan próbálnak átjuni a hat méter magas, pengés dróttal felszerelt kettős kerítésen. Az év első hat hónapjában 3200-an érkeztek a két észak-afrikai spanyol exklávéba, Ceutába és Melillába, ami kétszer annyi, mint a tavalyi első félévben. Ceutából vagy visszafordítják őket, vagy Spanyolországba szállítják, ahonnan általában továbbutaznak Európa más országaiba.

Ceuta kormánya szerint további 1000-1500 ember várakozik a kerítés körül. A legutóbbi hasonló eset májusban történt, akkor 300-an próbáltak átjutni a kerítésen, ebből száznak sikerült. (MTI, Reuters, El Pais)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.