67-en jutottak át a Spanyolországhoz tartozó Ceutába a kerítésen, sokan megsérültek

migráció
2017 augusztus 01., 13:01
comments 80

Körülbelül hetven afrikai migráns jutott át kedden Marokkóból Ceutába, a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai exklávé területére - közölte a vöröskereszt helyi szervezete. 

A rendőrség szerint körülbelül kétszázan próbáltak átjutni a kerítésen, ebből 67 embernek sikerült. 14 embert láttak el kórházban törésekkel, zúzódásokkal, vágásokkal. A spanyol sajtó értesülései szerint többen botokkal, kövekkel szerelkeztek fel.

link Forrás

Ezen a területen különösen sokan próbálnak átjuni a hat méter magas, pengés dróttal felszerelt kettős kerítésen. Az év első hat hónapjában 3200-an érkeztek a két észak-afrikai spanyol exklávéba, Ceutába és Melillába, ami kétszer annyi, mint a tavalyi első félévben. Ceutából vagy visszafordítják őket, vagy Spanyolországba szállítják, ahonnan általában továbbutaznak Európa más országaiba.

Ceuta kormánya szerint további 1000-1500 ember várakozik a kerítés körül. A legutóbbi hasonló eset májusban történt, akkor 300-an próbáltak átjutni a kerítésen, ebből száznak sikerült. (MTI, Reuters, El Pais)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.