67-en jutottak át a Spanyolországhoz tartozó Ceutába a kerítésen, sokan megsérültek

2017 augusztus 1., kedd 13:01
83

Körülbelül hetven afrikai migráns jutott át kedden Marokkóból Ceutába, a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai exklávé területére - közölte a vöröskereszt helyi szervezete. 

A rendőrség szerint körülbelül kétszázan próbáltak átjutni a kerítésen, ebből 67 embernek sikerült. 14 embert láttak el kórházban törésekkel, zúzódásokkal, vágásokkal. A spanyol sajtó értesülései szerint többen botokkal, kövekkel szerelkeztek fel.

Ezen a területen különösen sokan próbálnak átjuni a hat méter magas, pengés dróttal felszerelt kettős kerítésen. Az év első hat hónapjában 3200-an érkeztek a két észak-afrikai spanyol exklávéba, Ceutába és Melillába, ami kétszer annyi, mint a tavalyi első félévben. Ceutából vagy visszafordítják őket, vagy Spanyolországba szállítják, ahonnan általában továbbutaznak Európa más országaiba.

Ceuta kormánya szerint további 1000-1500 ember várakozik a kerítés körül. A legutóbbi hasonló eset májusban történt, akkor 300-an próbáltak átjutni a kerítésen, ebből száznak sikerült. (MTI, Reuters, El Pais)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt