Majdnem kidobták a papnövendékeket a walesi kocsmából, mert azt hitték, hogy beöltözött legénybúcsúzók

külföld
2017 augusztus 01., 16:38

Hét katolikus papnövendéknek kellett távoznia egy cardiffi pubból, miután a pultos közölte velük, hogy nem látják szívesen az ilyen úri (fancy) ruhákba öltözött csoportokat és a legénybúcsúkat.

A hét szeminarista azért tért be a City Arms névre hallgató pubba, hogy egy társuk felszentelésének örömére megigyon pár korsó sört. De hamar közölték velük, hogy menniük kell, a pultos attól félt, hogy olyan a Kazinczy utca környékén is jól ismert beöltözött bulizós arcok tértek be hozzá, akiket nem szívesen látna a kocsmában.

link Forrás

A csoport próbálta meggyőzni a csapost, hogy igazi a ruha rajtuk, nem jelemzben vannak, de nem volt könnyű dolguk. Végül amikor közölték, hogy elmennek egy másik kocsmába, és kiléptek a pubból, jött rá a személyzet, hogy igazat mondhattak. Utánuk mentek, visszahívták és egy körre meg is hívták őket.

A pub üzletvezető-helyettese, Matt Morgan elnézést kért a leendő papoktól, és egyben elmondta, hogy hétvégente sok bosszúságot okoztak már nekik a beöltözött csoportok, ezért egy ideje úgy döntöttek, inkább elküldik őket. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.