Szexrabszolgának használta a házvezetőnőjét egy amerikai diplomata házaspár Jemenben

bűnügy
2017 augusztus 01., 05:20
comments 138

A virginiai Alexandriában az esküdtszék bűnösnek találta az a volt amerikai diplomatát, aki azzal gyanúsítanak, hogy a férjével együtt szexrabszolgaként tartották fogva etiópiai házvezetőnőjüket.

Linda Howard a jemeni amerikai nagykövetségen dolgozott. A házvezetőnő azt állította, hogy 2007-ben kezdett dolgozni Howardnak és férjének, Russelnek. A nő, aki most az Egyesült Államokban, Virginia államban él, azért perelte be Howardékat, mert Russel Howard 2008-tól kezdve naponta kétszer megerőszakolta, és az erőszakhoz időnként felesége is csatlakozott.

Linda Howard 2013-ban kilépett a külügyminisztérium állományából, férje pedig 2012-ben meghalt. A bíróság szerint Linda Howardnak 3 millió dollár kártérítést kell fizetnie az egykori áldozatnak.

Howardékat egyszer már öt évvel ezelőtt emberkereskedelem miatt elítélte a bíróság, szintén egy etiópiai házvezető panasza alapján. Akkor 3,3 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte őket az amerikai bíróság, de ők inkább elköltöztek Ausztráliába, és onnan folytatták a pereskedést. (Washington Post/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.