40 oktató hagyja ott a Műszaki Egyetem gazdasági karát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Fotó: Philip János / BME

"2017 szeptemberétől közel 40 oktató más felsőoktatási intézményekben fogja folytatni munkáját, nem a BME GTK-n, ezzel párhuzamosan pedig számos új oktató kezdi meg munkáját karunkon" 

- írja a meglepő közlemény a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara Hallgatói Képviseletének honlapján. 

A közlemény nem részletezi,  de még csak nem is érinti a közös távozás okait, vagy hogy mi indokolja a csoportos váltás, és honnan pótolják a tanárokat. A távozók neveinek listája sem ismert.

A közlemény szerint az elmúlt hetekben folyamatos egyeztetések zajlottak a hallgatókkal arról, hogy a kialakult helyzetben is "gördülékeny" maradjon az oktatás, különös tekintettek a projektfeladatokra, szakdolgozatokra, diplomamunkák konzultációjára. 

A közlemény szerint az oktatók igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, "hogy a hallgatók minél kevesebbet érezzenek az átalakulások esetleges hatásaiból".

A HVG múlt heti számában arról írt, hogy az ELTE jövőre induló gazdálkodástudományi kara komoly konkurenciát jelenthet a BME számára, és a távozó tanárok közül valószínűleg sokan odatartanak.  (Magyar Nemzet)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.