40 oktató hagyja ott a Műszaki Egyetem gazdasági karát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Philip János / BME

"2017 szeptemberétől közel 40 oktató más felsőoktatási intézményekben fogja folytatni munkáját, nem a BME GTK-n, ezzel párhuzamosan pedig számos új oktató kezdi meg munkáját karunkon" 

- írja a meglepő közlemény a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara Hallgatói Képviseletének honlapján. 

A közlemény nem részletezi,  de még csak nem is érinti a közös távozás okait, vagy hogy mi indokolja a csoportos váltás, és honnan pótolják a tanárokat. A távozók neveinek listája sem ismert.

A közlemény szerint az elmúlt hetekben folyamatos egyeztetések zajlottak a hallgatókkal arról, hogy a kialakult helyzetben is "gördülékeny" maradjon az oktatás, különös tekintettek a projektfeladatokra, szakdolgozatokra, diplomamunkák konzultációjára. 

A közlemény szerint az oktatók igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, "hogy a hallgatók minél kevesebbet érezzenek az átalakulások esetleges hatásaiból".

A HVG múlt heti számában arról írt, hogy az ELTE jövőre induló gazdálkodástudományi kara komoly konkurenciát jelenthet a BME számára, és a távozó tanárok közül valószínűleg sokan odatartanak.  (Magyar Nemzet)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.