Földre tévedt idegen elemek kiszűréséhez keres munkatársat a NASA

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A kép csak illusztrációFotó: Ron Miller/leemage

125 és 187 ezer dollár közötti fizetést kínál az amerikai űrügynökség a NASA valakinek azért, hogy megvédje az idegen élőlényektől a Föld bolygót. A dolog egyáltalán nem vicc, és nem csak hős lehet a szerencsés, hanem egész jómódú is. A 187 ezer dollár nagyjából 55 millió forintnak felel meg, és az már Amerikában is elég jó pénznek számít. 

Az ügynökség "Planetary Protection Officer" címen hirdet pozíciót, amit legkevésbé idiótán talán úgy lehetne magyarra fordítani, mint "bolygóvédelmi megbízott". A munkaköri leírás szerint az új munkatárs feladata megvédeni a Földet szennyezni próbáló idegen mikroorganizmusoktól és ugyanígy megakadályozni, hogy az űrben projektelő asztronauták beszennyezzenek más bolygókat vagy holdakat. 

Egész pontosan azt kell ellenőriznie, hogy az űrbe utazó vagy onnan visszatérő hajók és legénységük - szándékosan vagy sem - milyen mikroorganizmusokat visznek ki és hoznak haza a különböző kiküldetésekről.  

A NASA jelentős mérnöki tapasztalatot és mobilitást vár el a jelentkezőktől, akiknek elég jelentős felelősséggel is meg kell küzdeniük. Két ilyen pozíció létezik a Föld bolygón, egy az amerikai űrügynökségnél, és még is az európainál. Jelentkezési határidő: 2017 augusztus 14! (CNBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.