Földre tévedt idegen elemek kiszűréséhez keres munkatársat a NASA

külföld
2017 augusztus 2., 18:52
comments 91
photo_camera A kép csak illusztráció Fotó: Ron Miller/leemage

125 és 187 ezer dollár közötti fizetést kínál az amerikai űrügynökség a NASA valakinek azért, hogy megvédje az idegen élőlényektől a Föld bolygót. A dolog egyáltalán nem vicc, és nem csak hős lehet a szerencsés, hanem egész jómódú is. A 187 ezer dollár nagyjából 55 millió forintnak felel meg, és az már Amerikában is elég jó pénznek számít. 

Az ügynökség "Planetary Protection Officer" címen hirdet pozíciót, amit legkevésbé idiótán talán úgy lehetne magyarra fordítani, mint "bolygóvédelmi megbízott". A munkaköri leírás szerint az új munkatárs feladata megvédeni a Földet szennyezni próbáló idegen mikroorganizmusoktól és ugyanígy megakadályozni, hogy az űrben projektelő asztronauták beszennyezzenek más bolygókat vagy holdakat. 

Egész pontosan azt kell ellenőriznie, hogy az űrbe utazó vagy onnan visszatérő hajók és legénységük - szándékosan vagy sem - milyen mikroorganizmusokat visznek ki és hoznak haza a különböző kiküldetésekről.  

A NASA jelentős mérnöki tapasztalatot és mobilitást vár el a jelentkezőktől, akiknek elég jelentős felelősséggel is meg kell küzdeniük. Két ilyen pozíció létezik a Föld bolygón, egy az amerikai űrügynökségnél, és még is az európainál. Jelentkezési határidő: 2017 augusztus 14! (CNBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt