Földre tévedt idegen elemek kiszűréséhez keres munkatársat a NASA

A kép csak illusztrációFotó: Ron Miller/leemage

125 és 187 ezer dollár közötti fizetést kínál az amerikai űrügynökség a NASA valakinek azért, hogy megvédje az idegen élőlényektől a Föld bolygót. A dolog egyáltalán nem vicc, és nem csak hős lehet a szerencsés, hanem egész jómódú is. A 187 ezer dollár nagyjából 55 millió forintnak felel meg, és az már Amerikában is elég jó pénznek számít. 

Az ügynökség "Planetary Protection Officer" címen hirdet pozíciót, amit legkevésbé idiótán talán úgy lehetne magyarra fordítani, mint "bolygóvédelmi megbízott". A munkaköri leírás szerint az új munkatárs feladata megvédeni a Földet szennyezni próbáló idegen mikroorganizmusoktól és ugyanígy megakadályozni, hogy az űrben projektelő asztronauták beszennyezzenek más bolygókat vagy holdakat. 

Egész pontosan azt kell ellenőriznie, hogy az űrbe utazó vagy onnan visszatérő hajók és legénységük - szándékosan vagy sem - milyen mikroorganizmusokat visznek ki és hoznak haza a különböző kiküldetésekről.  

A NASA jelentős mérnöki tapasztalatot és mobilitást vár el a jelentkezőktől, akiknek elég jelentős felelősséggel is meg kell küzdeniük. Két ilyen pozíció létezik a Föld bolygón, egy az amerikai űrügynökségnél, és még is az európainál. Jelentkezési határidő: 2017 augusztus 14! (CNBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.