Négy megvadult fiatal összerugdosott egy nőt és két férfit a Madách térnél, csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoznak ellenük

bűnügy
2017 augusztus 03., 13:34
comments 153

Keddre virradóra 3 óra magasságában a VII. kerületi Madách tér és az V. kerülethez tartozó Deák Ferenc tér között négy magyar fiatal valóságos ámokfutásba kezdett. 

Előbb megtámadtak egy nőt, aztán megrugdostak egy argentin turistát, akinek a barátnője sietett a segítségére. Valaki feltehetően már az első két incidens után riasztotta a rendőröket, de a fiatalokat ez sem tántorította el attól, hogy új préda után nézzenek. 

Szemtanúk elmondása szerint a horda ezek után egy magyar fiatallal szólalkozott össze a Károly körúton, az éjszakai buszmegállóban. Rátámadtak, megkergették, a villamossíneknél a földre vitték és ott tovább rugdosták. Végül az egyik közeli bár biztonsági emberei és rendőrök szedték le a garázdákat az áldozatról, aki fejsérülést szenvedett. Úgy tudjuk, a gyanúsítottak közül kettőt vettek őrizetbe, másik kettő elmenekült. 

"A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 339§ (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés a) pontja szerint minősülő csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást négy fő magyar állampolgárral szemben" - erősítette meg kérdésünkre a rendőrség.

A BRFK "a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva" további információt nem kívánt megosztani a 444 olvasóival. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.