Állatvédők vs Kincsem Park: egy mai agár- és lóverseny miatt a neten támadtak a lóversenypályára

ÁLLAT
2017 augusztus 04., 14:21
comments 104

Forró nyáresti szórakozásra vágysz? Gyere ki a Kincsem Parkba, ahol izgalmas agár- galopp- és ügetőversenyek várnak!

Lehet, hogy ez a megfogalmazás verte ki a biztosítékot, lehet, hogy más, mindenestre klasszikus tömeges morális felháborodással induló hisztériacunami tört ki a Facebookon amiatt, hogy ma, ebben a melegben agár- és lóversenyt rendeznek a Kincsem Parkban. A tiltakozók szerint ez a profit és a gazdák egója miatt megtartott állatkínzás.

link Forrás

Persze a dolog eleve úgy igaz, hogy nem EBBEN a melegben, hanem délután 7 és este fél 10 között tartják a versenyt, de a kommentelők jelentős része ilyenekre láthatólag nem ad. Persze az is igaz, hogy ha a tomboló kommentekkel szemben tényleg nem is a tűző napon tartják a versenyt, 25-30 fok körüli meleg akkor is biztosan lesz.

Érdemes megnézni a Kincsem Park fb-oldalát, akikről olyanokat írnak, mintha kutya- és lóvágóhidat, nem pedig versenypályát üzemeltetnének.

A tiltakozást az Agár Fajtamentés nevű fb-oldal indította tegnap

link Forrás

Mivel a fajtamentők a mai futam elhalasztását kérték, megkérdeztem Krebs Andrást, a lóversenycég marketingigazgatóját, hogy halasztanak-e. Nem halasztanak. Krebs elmesélte, hogy hivatalosan senki sem kért halasztást, a futamot a tervek szerint megtartják, az agarak azon belül 7 óra 20-kor és 8-kor fognak futni. 

Krebs fontosnak tartotta, hogy a világban sokszáz, Magyarországon pedig 190 éve tartanak lóversenyeket, nyáron is, és a futamok sosem maradtak el hőség miatt. A jól előkészített állatoknak nem káros a meleg, ami igaz a lovakra és az agarakra is - mondta Krebs, hozzátéve, hogy a futamok előtt a versenyzőket állatorvos ellenőrzi és a trénerek természetesen maguk döntik el, hogy az aktuális körülmények között vállalják-e a futamot. Krebs szerint 190 éve tartanak nyári lovas- és 3 éve nyári kutyás futamokat és soha semmiféle egészségügyi probléma nem volt a meleg miatt. Sőt a lovak éppen a hőségben szokták megfutni a pályaekordokat.

Volt olyan kommentelő, aki azt állította, hogy a rendőrségen feljelentette a versenyszervezőt. Ha ez igaz, akkor az ügyben még további történések várhatók. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.